ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επισκέψεις Γ. Παπαηλιού σε ελαιοπαραγωγούς & ελαοτριβεία


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, είχε συνάντηση με ελαιοπαραγωγούς, αλλά και με βιοτέχνες ελαιοτριβείων (λιοτριβιών) στην Κυνουρία και στη Γορτυνία. Συγχρόνως, συμμετείχε και στην εκδήλωση για την ελιά και το λάδι στο Καλλιάνι Γορτυνίας.

Στις τοποθετήσεις του, είπε τα εξής:

«Η ελιά αποτελεί για την Αρκαδία πηγή εισοδήματος και πλούτου. Ιδίως περιοχές, όπως η Γορτυνία και η Κυνουρία, λόγω εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών, παράγουν εκτός από τον καρπό της και ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.

Προϋποθέσεις για την προσοδοφόρα διάθεσή του είναι η τυποποίηση και η πιστοποίησή του, ως ελαιολάδου, προερχόμενου από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, παρά μόνον μεμονωμένα, με αποτέλεσμα το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο της Αρκαδίας να διατίθεται «χύμα» και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ξένες ελαιουργικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την αξιοποίησή του, ως δικού τους.

Η στήριξη από την πολιτεία και η συλλογική δράση, μέσω συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ όρους για την ακύρωση αυτής της κατάστασης και την αξιοποίηση του πλούτου των ελαιοδένδρων». 
 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επισκέψεις Γ. Παπαηλιού σε ελαιοπαραγωγούς & ελαοτριβεία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: