ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο


Αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών - Σύμφωνη η Πρύτανις του Πανεπιστημίου. Σε αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων Α.Ε.Ι. του Πανεπιστημίου Πατρών προχωρά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο και η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τον Πύργο. 

Η απόφαση του Υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του Νόμου για την ίδρυση της Νομικής Σχολής της Πάτρας και αφορά σε 37 Πανεπιστημιακά τμήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα το Εκπαιδευτικό Έτος 2020-2021.

Το σκεπτικό του Υπουργείου Παιδείας είναι πως τα συγκεκριμένα τμήματα δεν πληρούν βασικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις «….δικαίως αναστέλλεται η λειτουργία των δύο αυτών τμημάτων…» ανέφερε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ και στην εκπομπή «Στον αέρα…κάθε μέρα» η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. 

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από τοπικούς φορείς τόνισε πως θα πρέπει οι αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων να λαμβάνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: