ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκκληση για ενίσχυση de minimis για τους αιγοπροβατοτρόφους


Νέα παρέμβαση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, ο οποίος εκπροσωπεί 1.000 περίπου κτηνοτροφικές οικογένειες, αυτή τη φορά θέτοντας ερωτηματικά αν η έκτατη ενίσχυση (de minimis) θα δοθεί όπως δόθηκε και πέρυσι.

Η διοίκηση του συλλόγου με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ζητά επισήμως να δοθεί και φέτος η έκταση ενίσχυση (de minimis) όπως δόθηκε και πέρυσι.

Στην επιστολή προς τον κ. Βορίδη οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Τυρνάβου σημειώνουν: 
 
«Κύριε υπουργέ, με σεβασμό στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και τη θέλησή σας, όπως έχετε δηλώσει, να στηριχθεί η ελληνική κτηνοτροφία, σας γνωστοποιούμε πως είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για τους αιγοπροβατοτρόφους, να δοθεί και για το έτος 2019 έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω της χαμηλής τιμής του γάλακτος. Σας υπενθυμίζουμε πως πέρυσι δόθηκε για το έτος 2018 οικονομική βοήθεια με την μέση τιμή γάλακτος για το έτος 2018 να κυμαίνεται από το 0,88 έως το 0,90 το κιλό, ενώ το 2019 κλείνουμε με μεγαλύτερη πτώση με τη μέση τιμή να κυμαίνεται από 0,75 έως 0. 82 το κιλό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η τιμή του γάλακτος είναι κάτω από το κόστος παραγωγής. Είναι πλέον μείζονος σημασίας να φροντίσετε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πράξετε το σωστό και το δίκαιο για τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Ευελπιστούμε στις ενέργειές σας».

Του Κώστα Τσόλα
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εκκληση για ενίσχυση de minimis για τους αιγοπροβατοτρόφους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: