ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ξεκίνησαν οι δοκιμές εισαγωγής Φυσικού Αερίου στον αγωγό TAP στον Έβρο


Η πρώτη ποσότητα φυσικού αερίου διοχετεύτηκε  σε τμήμα δύο χιλιομέτρων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), μεταξύ του ποταμού Έβρου και του Σταθμού Συμπίεσης στους Κήπους.

Πρόκειται για την αρχική φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, κατά την οποία ελέγχεται ότι η υποδομή είναι απόλυτα ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα. Υπενθυμίζεται ότι η εμπορική λειτουργία του αγωγού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, οπότε και αναμένεται ότι το σύνολο του αγωγού, έως και την Ιταλία, θα έχει ελεγχθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. 
 
«Η ασφάλεια αποτελεί την βασική μας προτεραιότητα κι έχουμε προετοιμαστεί διεξοδικά για αυτό το σημαντικό βήμα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Λειτουργίας του TAP, Ρικάρντο Ρουίζ Νουνέζ, με αφορμή τη χθεσινή δοκιμή που έγινε στον Έβρο. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι κομβικοί για τους ελέγχους, ώστε να είμαστε έτοιμοι για έναρξη λειτουργίας του αγωγού τον Οκτώβριο του 2020», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Λούκα Σιεπάτι. 
 
«Έπειτα από τριάμισι περίπου χρόνια από την έναρξη της κατασκευής, μετά από 46 εκατομμύρια ώρες εργασίας με ασφάλεια, κι έπειτα από 128 εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης χωρίς να σημειωθεί κάποιο σημαντικό συμβάν, είμαστε σε θέση να έχουμε το σύστημα του αγωγού σταδιακά έτοιμο για τη σύνθετη φάση των ελέγχων», τόνισε, τέλος, ο Διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού του Αγωγού, Τζον Χέινς. 
 
Να σημειωθεί ότι η σταδιακή εισαγωγή φυσικού αερίου και σε άλλα τμήματα του αγωγού που διέρχεται από την Ελλάδα θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ δοκιμαστικές φάσεις θα γίνουν, τους επόμενους μήνες, και σε Αλβανία και Ιταλία. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ξεκίνησαν οι δοκιμές εισαγωγής Φυσικού Αερίου στον αγωγό TAP στον Έβρο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: