ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε δημόσια διαβούλευση έως 18/12/19 το Σχέδιο Νόμου για ΑΔΙΠ (ΕΘ.Α.Α.Ε.), ΕΛΚΕ,αναστολή λειτουργίας νέων Τμημάτων ΑΕΙ κ.λ.π.


Το Σχέδιο Νόμου για την ΑΔΙΠ (ΕΘ.Α.Α.Ε.), ΕΛΚΕ,αναστολή λειτουργίας νέων Τμημάτων ΑΕΙ, απαλοιφή θρησκεύματος και της ιθαγένειας, ΓΑΚ, ΑΣΤΕ .Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευσηέως και 18 Δεκεμβρίου
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε  έως και 18 Δεκεμβρίου το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που εισάγονται με τις προτεινόμενες διατάξεις είναι οι εξής:
  • Αναβαθμίζεται η δομή και λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.Δ.Ι.Π.), η οποία μετονομάζεται πλέον σε Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.).
  • Καθορίζεται ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε) Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων, προσαρμοζόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ανάπτυξης του ερευνητικού έργου.
  • Θεσπίζεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής, το οποίο πιστοποιεί τη γνώση του χειρισμού Η/Υ στην επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα Ψηφιακά αντικείμενα.
  • Αποδεικτικά απόλυσης και κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών, που αφορούν μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας.
  • Αναστέλλεται η έναρξη της λειτουργίας των 37 νέων Τμημάτων Α.Ε.Ι.
esos.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σε δημόσια διαβούλευση έως 18/12/19 το Σχέδιο Νόμου για ΑΔΙΠ (ΕΘ.Α.Α.Ε.), ΕΛΚΕ,αναστολή λειτουργίας νέων Τμημάτων ΑΕΙ κ.λ.π. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:58 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: