ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανώλη των χοίρων: Το Πεκίνο αποδεσμεύει 40.000 τόνους χοιρινού από τα κρατικά αποθέματα...


Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να αποδεσμεύσουν και νέες ποσότητες κατεψυγμένου χοιρινού από τα κεντρικά αποθέματα της χώρας προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία της αγοράς για την επικείμενη εορταστική περίοδο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα αποδεσμευθούν 40.000 τόνοι χοιρινού από τα κρατικά αποθέματα ενόψει της αύξησης της ζήτησης κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο για το κινεζικό νέο έτος και το Φεστιβάλ της Άνοιξης.

Η χώρα θα εντείνει επίσης τις προσπάθειες να βελτιωθεί η σύνδεση μεταξύ της παραγωγής και της πώλησης χοιρινού προκειμένου να διατηρηθούν σταθερές οι τιμές του.

Σύμφωνα με τον Γκάο, το υπουργείο θα συνεχίζει να παρακολουθεί τις τιμές και τη σχέση προσφοράς-ζήτησης στην αγορά χοιρινού και θα προετοιμαστεί κατάλληλα ούτως ώστε να αποδεσμεύσει και νέες ποσότητες για να καλύψει την τροφοδοσία της αγοράς.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών χοιρινού που σημείωσαν αύξηση 101,3% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα.
 
 
zougla.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πανώλη των χοίρων: Το Πεκίνο αποδεσμεύει 40.000 τόνους χοιρινού από τα κρατικά αποθέματα... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: