Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγροτική κινητοποίηση στο Ηράκλειο την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη


Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνουν, μέσω ανακοίνωσης, σε κάθε παραγωγό κάλεσμα την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο σε κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνουν σε κάθε παραγωγό κάλεσμα την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο σε κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον οποίον θα απαιτήσουμε αποζημίωση για τις καταστροφές από τον δάκο, εξασφάλιση τιμής παραγωγού που να μας επιτρέπει να μείνουμε στη γη μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων.
 
Και συνεχίζουν: «Οι βιοπαλαιστές παραγωγοί είμαστε σε απόγνωση! Λογαριάζαμε βεντέμα για να πάρουμε ανάσα από τις προηγούμενες χρονιές, και τώρα που βλέπουμε την παραγωγή μιας χρονιάς να καταστρέφεται και τους υπαίτιους να παίζουν παιχνίδια ευθυνών μεταξύ τους και «κλαίνε» υποκριτικά!

– Η κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη για την πολιτική δακοκτονίας, την υποχρηματοδότηση και το αίσχος του κανονισμού του ΕΛΓΑ, λέει ότι τα έκανε όλα καλά και «τα ρίχνει» στην περιφέρεια, ενώ δεν παραδέχεται ότι φταίει ο δάκος, μα η κλιματική αλλαγή!

– Η περιφέρεια υποκριτικά ζητάει να αποζημιωθούμε, ενώ έχει ευθύνη για τη διαχείριση του προγράμματος δακοκτονίας, «τα ρίχνει» στο υπουργείο, και την ίδια ώρα μας λέει προκλητικά ότι δεν πληρώνουμε αρκετά για να καλυφθεί το κόστος του προγράμματος!

– Οι διοικήσεις των πρώην «Ενώσεων», άνθρωποι των μεγαλεμπόρων, κλαίγονται επειδή δε μπορούν να ανακοινώσουν ψηλές τιμές, ως «σωτήρες» της αγροτιάς, όπως αυτοπροβάλλονται, επειδή οι «συμφωνίες των παλιών διοικήσεων δεν το επιτρέπουν». Ντροπή! Τα «γκόλντεν μπόις» των συνεταιρισμών που φιγουράρουν σε εφημερίδες και κλαψουρίζουν για τις τιμές έχουν ευθύνη για τις ΤΙΜΕΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ και την κατάσταση τύπου καρτέλ, έχουν βάλει και οι ίδιοι τις υπογραφές τους σε αυτές τις συμφωνίες ως μέλη νυν και πρώην διοικήσεων, καλλιεργούν αυταπάτες για τον ρόλο των πρώην «Ενώσεων» και των συνεταιρικών σχημάτων, αβαντάρουν την καταστροφή μας προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών, όπως είναι και οι ίδιοι.

Είμαστε καθηλωμένοι στα λιόφυτα και στα εργοστάσια, πνιγμένοι στα χρέη, αγωνιούμε για τους κόπους μιας χρονιάς, όμως, πρέπει να δούμε κατάματα την πολιτική που μας ξεκληρίζει και να διεκδικήσουμε καθαρά το δίκιο μας, την επιβίωσή μας! Μόνο η οργανωμένη, συλλογική και μαζική διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, να πιέσει την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει!

Απαιτούμε:

Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για την απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή κατά την παράδοση, όχι στο αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.

Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας και ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

Να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους (είτε μέσω ιδιωτών είτε μέσω Δήμων) το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία, να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Απαλλαγή πληγέντων παραγωγών από φόρους/εισφορές/χαράτσια (δημοτικά τέλη, άρδευση).

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στα προβλήματα που μας ξεκληρίζουν! Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα αποφασίσει τη συνέχεια των αγώνων με τη μεγάλη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια.
ert.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αγροτική κινητοποίηση στο Ηράκλειο την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: