ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βαμβάκι: Ολοκληρώθηκε η εκκοκκιστική περίοδος στον κάμπο


Ελάχιστες εκκρεμότητες παραμένουν στη Θεσσαλία αναφορικά με τις αγοραπωλησίες βαμβακιού, καθώς οι περισσότερες συμφωνίες μεταξύ εκκοκκιστών και παραγωγών έχουν ολοκληρωθεί. Η πλειοψηφία των παραγωγών πληρώθηκε με 39-40 λεπτά από το χωράφι και 42-42,5 λεπτά στην πόρτα του εκκοκκιστηρίου.

Κάποιοι αισιόδοξοι εκτιμούν ότι οι εκκοκκιστές θα προχωρήσουν –στις αρχές του νέου έτους- στη χορήγηση έξτρα μπόνους (2-2,5 λεπτών) στα ποιοτικά βαμβάκια και λόγω των επερχόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων, στις οποίες η φετινή χαμηλή τιμή κυριαρχεί στο διεκδικητικό πλαίσιο.

Από την άλλη, όσοι γνωρίζουν τον χώρο κρατούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας με νόημα πως «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Οι μόνοι που μπορούν να ελπίζουν σε επιπλέον τιμή είναι όσοι έχουν συμβόλαια για σπορόκεντρο, αλλά αυτοί θα χρειαστεί να περιμένουν τον Μάρτιο, οπότε και γίνεται συνήθως η εκκαθάριση.

Τέλος, στα χωριά του κάμπου παραμένει ακόμη το μυστήριο με τις αδιάθετες ποσότητες βαμβακιού και κυρίως το πού βρίσκονται αυτές, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί στους συνήθεις αποθηκευτικούς χώρους, αυξάνοντας την ανησυχία των βαμβακοπαραγωγων αναφορικά με τα καλλιεργούμενα στρέμματα και το τελικό ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βαμβάκι: Ολοκληρώθηκε η εκκοκκιστική περίοδος στον κάμπο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: