ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση για το κλίμα -«Το σπίτι μας φλέγεται»


 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση παγκόσμιας «κλιματικής και περιβαλλοντικής ανάγκης», καλώντας όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεσμευθούν για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Η δραματική έκκληση έρχεται την ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η ανθρωπότητα έχει ήδη ξεπεράσει μια σειρά ορόσημα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Το σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη. Παράλληλα, εντείνει τις πιέσεις προς τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν, η οποία έχει ήδη διακηρύξει ότι η Ε.Ε. θα ηγηθεί της μάχης κατά της «υπαρξιακής απειλής» που συνιστά η κλιματική κρίση.

Αν και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία -429 ψήφους υπέρ έναντι 225 ψήφων κατά και 19 αποχές- αρκετά μέλη του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποίησαν ότι δεν πρέπει η Ευρώπη να αρκεσθεί απλώς σε συμβολικές πράξεις.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων θεωρούν ότι η διακήρυξη δεν συνοδεύεται από επαρκή δράση. «Το σπίτι μας φλέγεται. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δει τις φλόγες, αλλά δεν αρκεί να κάθεται απλώς θεατής», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Μαγκ, σύμβουλος σε θέματα ευρωπαϊκής κλιματικής πολιτικής.

Στη σημερινή ψηφοφορία, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν ψήφισμα που αναφέρει ότι οι υφιστάμενοι στόχοι της Ε.Ε. για τον κλίμα «δεν εναρμονίζονται» με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η οποία έχει ως στόχο τη διατήρηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη «πολύ κάτω» από 2 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-βιομηχανικής εποχής. 
 
naftemporiki.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση για το κλίμα -«Το σπίτι μας φλέγεται» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:50 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: