ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε απόγνωση οι βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης


«Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσει και ο γιος μου το επάγγελμά μου, αλλά με αυτά που βιώνουμε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Θα ήθελα να αξιοποιήσει τη γη μας και τα μηχανήματα που τόσα χρόνια τώρα αγοράσαμε, αλλά… » δηλώνει η Μαρία Μπαχτσεβάνη, αγρότισσα στην ΠΕ της Ροδόπης.


 
 
Καλλιεργεί βαμβάκι και είδε κι εκείνη, όπως και οι υπόλοιποι βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης, τη φετινή τιμή να έχει πέσει κατακόρυφα. «Η περσινή τιμή ήταν πιο ανεβασμένη, φέτος, όμως, όχι» δηλώνει τονίζοντας πως: « μπορεί οι αγρότες να καλλιεργούν και να παράγουν το προϊόν τους, ωστόσο, δεν έχουν λόγο στην τιμή. Πάντα η τιμή κρινόταν με την Ένωση, εμείς δεν έχουμε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με αποτέλεσμα να πουλάμε φθηνότερα από άλλες περιοχές». 
 
Σ’ αυτό το σημείο αναφέρει ως παράδειγμα την περιοχή της Θεσσαλίας, « Η Λάρισα έχει Ένωση και η τιμή είναι διαφορετική, στη Θεσσαλία πούλησαν 0,45 είναι αρκετά σημαντική διαφορά» τονίζει εμφανώς προβληματισμένη.

Σύμφωνα με την κα Μπαχτσεβάνη φέτος οι παραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν το κόστος, «Μπήκαμε πολύ μέσα. Όταν θα έρθει η νέα καλλιεργητική χρονιά δεν θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα εφόδιά μας.» δηλώνει και σημειώνει «Να μας αποζημιώσουν, όποιος μπορεί, ΕΛΓΑ ή άλλος φορέας να μας βοηθήσει, είχαν προηγηθεί και οι χαλαζοπτώσεις, η ζημιά είναι μεγάλη.» τονίζει και στέλνει μήνυμα στον αρμόδιο Υπουργό «Να κοιτάξει τον αγροτικό κόσμο, είναι ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα που κινεί την οικονομία και την αγορά.»
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σε απόγνωση οι βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: