ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συναντήσεις των Γεωπόνων ΤΕ της ΠΕΠΤΕΓ με τους Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ στην ΒουλήΤην Τρίτη 10/12/2019, αντιπροσωπεία των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. υπό τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Κωνσταντίνο Καρύδη και το μέλος του Κ.Δ.Σ. κ. Χαράλαμπο Πέρο, βρέθηκε στην Βουλή όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και συνεργάτες του, και με τον Βουλευτή Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Απόστολο Πάνα με την παρουσία και του πρώην αντιπρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ , κ. Μόσχου Κορασίδη .Κατά την συνάντηση με τον κ. Αραχωβιτη εκφράστηκε η δυσαρέσκεια εκ μέρους του Κλάδου καθώς επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κος Αραχωβίτης ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άλλα ούτε και οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας (Φίλης και Γαβρόγλου) δέχτηκαν να έχουν επίσημες συναντήσεις με αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ., προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις του Κλάδου των ΤΕ Γεωτεχνικών για όλα τα ζητήματα επάνω στα οποία νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (αποκλεισμός των Γεωπόνων ΤΕ από την Δακοκτονία, κατάργηση ΤΕΙ κ.λ.π.).

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ως προς όλα τα ζητήματα (αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων με τα νέα τμήματα, επιμελητηριακή εκπροσώπηση, τίτλοι αποφοίτων, επαγγελματικά δικαιώματα).

Ο κος Αραχωβίτης δεσμεύτηκε να επιδιώξει εφεξής την παρουσία εκπρόσωπων της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. σε συζητήσεις για τα παραπάνω ζητήματα, και κυρίως θα συνεισφέρει από την πλευρά του στις όποιες ενέργειες χρειασθούν , ως προς την αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων με τα νέα τμήματα , αλλά και στην επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων γεωτεχνικών ΤΕ.Κατά την συνάντηση με τον Βουλευτή Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Απόστολο Πάνα, υπήρξε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι νόμοι Γαβρόγλου στους φοιτητές και πτυχιούχους ΤΕ Γεωτεχνικούς συνολικά και κυρίως στο ζήτημα της αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα , όπως και στην επιμελητηριακή εκπροσώπηση των πτυχιούχων γεωτεχνικών ΤΕ η οποία  εκκρεμεί .

Η ένωση έχει προγραμματίσει μια σειρά από συναντήσεις και με άλλους αρμόδιους φορείς προς τη διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων, αλλά και άλλων θεμάτων που επηρεάζουν την άσκηση του επαγγέλματος τους, προκειμένου να επιλυθούν οριστικά προς όφελος των μελών της.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΠΤΕΓΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Συναντήσεις των Γεωπόνων ΤΕ της ΠΕΠΤΕΓ με τους Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ στην Βουλή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:50 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: