ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μειώσεις φυτοφαρμάκων για την σωτηρία των μελισσών ζητά το ευρωκοινοβούλιο


Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να πιέσουν για μειώσεις στη χρήση φυτοφαρμάκων, περισσότερους πόρους για έρευνα και καλύτερη παρακολούθηση της κατάστασης για να σωθούν οι μέλισσες της Ευρώπης.

Η Πρωτοβουλία της ΕΕ για τους Επικονιαστές (δηλ. η στρατηγική της Επιτροπής για την προστασία των επικονιαστών όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και άλλα έντομα) θα συζητηθεί την Τρίτη 17 , ενώ θα ακολουθήσει υποβολή ψηφίσματος την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

Το κείμενο αναμένεται να τονίσει τις αδυναμίες της Πρωτοβουλίας της Επιτροπής, οι οποίες καθιστούν το σχέδιο ανεπαρκές για την αντιμετώπιση των κύριων αιτίων της ελάττωσης των επικονιαστών στην Ευρώπη.

Το Ευρωκοινοβούλιο προτείνει να καταστεί η μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ως «κοινός παρονομαστής» για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων σε εθνικό επίπεδο για την προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών, καθώς και για την ένταξη τέτοιου είδους μέτρων στη μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Μειώσεις φυτοφαρμάκων για την σωτηρία των μελισσών ζητά το ευρωκοινοβούλιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: