Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έρχονται Γ-αστρονομικά μενού με Πέστροφα, μέλι & μανιτάρια στην Ορεινή Ροδόπη!!!


Στο πρόσφατο φεστιβάλ μελιού που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, συμμετείχε ίσως ο μοναδικός παραγωγός Μελιού από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, -εκτός του συνεταιρισμού της Θάσου-, ο Χαλήτ Χαλήλ Ιμπράμ.

Είναι η 5η χρονιά που συμμετέχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, μόνος από τη Ροδόπη, αν και έχει πολλούς μελισσοπαραγωγούς η Ροδόπη, δεν μπορούν να βρουν μια κοινή πλατφόρμα και να συστήσουν ένα ενιαίο σύλλογο, ή και συναιτερισμό…

Ο κ. Ιμπράμ έχει 500 κυψέλες και παράγει 6-7 τόνους μέλι το χρόνο, το οποίο και διαθέτει σε σταθερούς πελάτες που έχει βρει μέσω των εκθέσεων που συμμετέχει, με δικά του οικονομικά μέσα, χωρίς βοήθεια από πουθενά…

«Οι πελάτες μου από την Αθήνα με περιμένουν κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν το ιδιαίτερο μέλι της Ροδόπης! Το μέλι της Βελανιδιάς, το βαμβακόμελο και το πευκόμελο», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Ιμπράμ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα συνεχίσει με τις δικές του δυνάμεις να συμμετέχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ με μεγάλα πελατολόγια (σ.σ. Αθήνα), ωστόσο θα ήταν καλό να υπάρχει κάτι πολύ πιο οργανωμένο από πίσω, όπως αυτό συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ίσως οι αρμόδιοι εδώ σε Δήμους και Περιφέρεια, τουλάχιστον αυτοί που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, να δείξουν στην πράξη επιτέλους πως ασχολούνται και όχι στα λόγια…

Ο κ. Ιμπράμ μας εμπιστεύθηκε πως με τα μελισσοσμήνη που διαθέτει μπορεί αν τα πράγματα και οι συνθήκες βοηθήσουν, να φτάσει και τους 10 τόνους μέλι. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να αναζητήσει και πελάτες στο εξωτερικό και να προωθήσει ΜΟΝΟΣ του το προϊόν του, το μέλι της Ροδόπης, που είναι θαυμάσιο , λόγω της βιοποικιλότητας και της μεγάλης ανθοφορίας στην περιοχή!


Πέστροφες με …μέλι


Παράλληλα ο κ. Ιμπράμ με δικές του δυνάμεις διατηρεί και τις εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείου στην περιοχή της Οργάνης και συγκεκριμένα στον Κάρδαμο της ορεινής Ροδόπης! Όπως από τις πρώτες δημοσιογραφικά είχαμε εντοπίσει τον κ. Ιμπράμ, με πρώτη δημοσίευση τον Ιούνιο του 2019 στην ΕΡΤ Κομοτηνής(σ.σ. και μετά ο κ. Ιμπράμ έκανε το γεύμα στα ΜΜΕ, περίπου ένα μήνα μετά…)

Ωστόσο, εδώ και 2 χρόνια ο Μελισσοκόμος,- έχει ανασυντάξει τις εγκαταστάσεις του εν λόγω ιχθυοτροφείου και ξεκίνησε να το λειτουργεί με χρήματα δικά του.

Αυτή τη στιγμή παράγει 20 τόνους Ιριδίζουσας Πέστροφας, αξιοποιώντας τα νερά του Ορεινού Όγκου της Οργάνης και της γύρω περιοχής. Τα πεντακάθαρα νερά και η κατηγορία της Ιριδίζουσας Πέστροφας, δημιουργούν έναν απίστευτο γευστικό συνδυασμό!

 
Συν τω χρόνω σκέφτεται να εγκαταστήσει το δικό του εκκολαπτήριο αυγών της Πέστροφας και όχι να τα αγοράζει από αλλού. Επίσης στα σχέδιά του είναι και η λειτουργία μιας ταβέρνας στην περιοχή, ή και βοηθητικές εγκαταστάσεις για φαγητό μετά από εξόρμηση στην ύπαιθρο!

Δεν αποκλείει αν τα πράγματα πάνε καλά και την ανέγερση και κάποιου μικρού ξενώνα, όπως υπάρχει στην πλευρά του ορεινού όγκου της Ξάνθης!

«Έχω σκεφθεί πάνω από 10 συνταγές με βάση την πέστροφα, όπως, πέστροφα σε πήλινο, πέστροφα με βούτυρο, με μέλι, με μανιτάρια-τα οποία θα εξασφαλίσει σε συνεργασία από θερμοκήπιο της Ροδόπης-, σε ταψί , σε σουβλάκι κ.α.», μας αποκάλυψε ο κ. Ιμπράμ.

Ο κ. Ιμπράμ διαθέτει την ποσότητα της Ιριδίζουσας Πέστροφας σε μονάδες εστίασης της περιοχής, σε κάποια σημεία αγοράς και απευθείας σε όποιον επιθυμήσει να γευτεί αυτό τον γαστρονομικό πειρασμό, καλώντας τον στο 697795 87 53!

Σε πολύ λίγο θα διαθέτει την πέστροφα της Ροδόπης και στην λαϊκή κάθε Σάββατο, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά που απαιτούνταν για την ενέργεια αυτή!
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έρχονται Γ-αστρονομικά μενού με Πέστροφα, μέλι & μανιτάρια στην Ορεινή Ροδόπη!!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: