ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήμος Πηνειού: Κακή χρονιά για την πατάτα» – Οι συχνές βροχοπτώσεις την πρασίνισαν...Κακή χρονιά για την πατάτα» – Οι συχνές βροχοπτώσεις την πρασίνισαν
Η φετινή χρονιά για την πατατοκαλλιέργεια στον Κάμπο καταγράφεται ως μια από τις χειρότερες αφού οι συχνές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην παραγωγή.

«Η συγκομιδή, αν είχε βοηθήσει ο καιρός» όπως τονίζει στην εφ.«Πατρίς» ο επιχειρηματίας αγρότης Διονύσης Μάλιαρης «θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί. Φέτος όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Οι συχνές βροχοπτώσεις έχουν πρασινίσει την πατάτα και ένα μεγάλο μέρος έχει καταστραφεί. Ας ξεχάσουμε τις καλές αποδόσεις ανά στρέμμα. Φέτος κάθε στρέμμα θα βγάλει μερικές εκατοντάδες κιλά και οι πράσινες πατάτες πάνε για πέταμα. Η συγκομιδή θα συνεχισθεί για αρκετές μέρες ακόμη γιατί η λάσπη είναι απαγορευτική για τα μηχανήματα».

Χαμηλές τιμές

Και ο κ. Διονύσης Μάλιαρης αναφέρεται στις τιμές: «Αυτή τη στιγμή η τιμή της πατάτας είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Μιλάμε για 30-32 λεπτά του ευρώ το κιλό. Υπενθυμίζω ότι την περσινή χρονιά η τιμή ήταν 55 λεπτά. Αυτό λοιπόν σημαίνει οικονομική καταστροφή για πολλούς πατατοπαραγωγούς. Και η κατάσταση είναι ίδια σε όλο τον Κάμπο αλλά και την Αχαΐα».

«Ευχαριστώ τον Α. Μαρίνο»

Ο κ. Μάλιαρης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με τον νέο πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο: «Αν και ο κ. Μαρίνος είναι δήμαρχος Πηνειού οφείλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνει για τον αγροτικό κόσμο. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και γνωρίζω ότι στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν πολλά θέματα μεταξύ δε αυτών και η ζημιά της πατατοκαλλιέργειας στον Κάμπο.»

Οι πατατοπαραγωγοί έχουν κάνει αναγγελίες για τις ζημιές ενώ τονίζεται ότι η ασφάλιση ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. «Μετά θα είμαστε στο έλεος του Θεού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μάλιαρης.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Δήμος Πηνειού: Κακή χρονιά για την πατάτα» – Οι συχνές βροχοπτώσεις την πρασίνισαν... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:21 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: