ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ζητούν μέτρα για την στήριξη παραγωγών και εμπόρων ελαιολάδου

 
Τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά του ελαιολάδου από την υποβαθμισμένη ποιότητα του προϊόντος, συζήτησαν χθες, αγροτικοί και επιχειρηματικοί φορείς του νησιού σε σύσκεψη που προκάλεσε το τμήμα Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Όπως επισημάνθηκε στην συνάντηση, η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη κατά 60% ενώ και τα ποιοτικά στοιχεία από την παραγόμενη ποσότητα είναι απογοητευτικά. Βασικός στόχος παραγωγών, ελαιουργών και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου, είναι να γίνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να μη χαθεί και η επόμενη χρονιά. 
 
Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν και πρόκειται να κατατεθούν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, κατά την αυριανή παρουσία του στο Ηράκλειο, είναι η εξασφάλιση φορολογικών ελαφρύνσεων για ελαιοτριβείς, εμπόρους και μεταποιητές ελαιολάδου και η διευκόλυνση στην αποπληρωμή δανείων προς τις τράπεζες, παράλληλα με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να ληφθούν για τους παραγωγούς. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ζητούν μέτρα για την στήριξη παραγωγών και εμπόρων ελαιολάδου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: