ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνεννόηση Βορίδη - Μπουκώρου για τις ζημιές στις ελιές στην Μαγνησία από το δάκο & γλοιοσπόριο


Εκτεταμένη συζήτηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για το πρόβλημα που ανέκυψε στην ελαιοπαραγωγή του Νομού Μαγνησίας από τον δάκο και τον μύκητα γλοιοσπόριο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο το Πήλιο, αλλά και τη Νοτιοδυτική Μαγνησία και κυρίως στις περιοχές του Πτελεού, του Αχιλλείου και της Αμαλιάπολης, όπου οι παραγωγοί, στην φάση της συγκομιδής της ελιάς, διαπίστωσαν τη φοβερή καταστροφή της παραγωγής τους.

Ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον και γνωστοποίησε ότι αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το νησί της Κρήτης. Επίσης, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες ανώτατο στέλεχος του υπουργείου αναμένεται να επισκεφθεί και την περιοχή της Μαγνησίας, προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγούς.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι οι ζημιές της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο και τον μύκητα γλοιοσπόριο δεν περιλαμβάνονται στις αιτίες αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ, βρίσκεται στη μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης ευρωπαϊκών κονδυλίων. 
 
Σκοπός της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να μειωθεί η ζημιά, την οποία υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στη Μαγνησία, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας και να στηρίξουν τους καλλιεργητές που δοκιμάζονται από την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής τους.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Συνεννόηση Βορίδη - Μπουκώρου για τις ζημιές στις ελιές στην Μαγνησία από το δάκο & γλοιοσπόριο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: