ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη ρύπανση που προκαλούν μονάδες ελαιοπαραγωγής & πυρηνελαιουργεία

Υγρά απόβλητα μαύρου χρώματος από πυρηνελαιουργείο που έφταναν μέχρι τα φωτοβολταϊκά πάρκα αλλά ακόμα και στα όμβρια της ΒΙΠΕ Μελιγαλά διαπίστωσαν τα κλιμάκια ελέγχου περιβάλλοντος σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος, Ανδρεας Τσουκαλάς.

Ο κ.Αναστασόπουλος ενημέρωσε επίσης ηδη στάλθηκαν δείγματα για ανάλυση για ανάλυση και πως ήδη για πρώτη φορά έγιναν νυχτερινοί έλεγχοι σε πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά ενώ προανήγγειλε νέους ελέγχους που όπως είπε θα είναι απρόβλεπτοι, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, οι έλεγχοι δεν θα περιορίζονται στα υγρά απόβλητα και την ενδεχόμενη ρύπναησ που προκαλούν σε αποσταργγιστικές τάφρους, ρέματα και ποτάμια αλλά θα γίνουν και έλεγχοι στα καμιναέρια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κινούνται οι επιχειρήσεις σύμφωνα με τον νόμο ενώ για τυχόν παραβάσεις θα επιβληθούν τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία.
 “Δεν κυνηγάμε κανέναν! Δεν είμαστε εναντίον της επιχειρηματικότητας αρκεί να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη νομοθεσία, στο περιβάλλον και στην υγεία των συμπολιτών μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αναστασόπουλος.

Την αυστηρότητα των ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, υπογράμμισε στις δηλώσεις του με τη σειρά του και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη ρύπανση που προκαλούν μονάδες ελαιοπαραγωγής & πυρηνελαιουργεία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: