ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παπανδρέου Γιώργος : «Είναι ώρα για Δράση»


 
Παπανδρέου Γιώργος : «Είναι ώρα για Δράση»
*** ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ COP 25 ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ***

Σήμερα, είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την κλιματική κρίση ,καθώς ξεκινάει η Σύνοδος Κορυφής COP 25 στη Μαδρίτη.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες εκθέσεις κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη με αρνητικές συνέπειες που σε πολλές χώρες βιώνουμε καθημερινά.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής ,καλεί τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιήσει την Συμφωνία του Παρισιού και την Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Δράση ώστε να επιτευχθεί η ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι 2050.

Άμεσες ενέργειες χρειάζονται και για τη μείωση των ρύπων, καθώς είναι σημαντικό η υπερθέρμανση του πλανήτη να περιοριστεί στους 1,5 βαθμούς Κελσίου στα δυο επόμενα χρόνια.

Σε αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες αναφορικά με τις επιδοτήσεις των ορυκτών καυσίμων, τη φορολόγηση τους άνθρακας και να προγραμματιστεί η λήξη της χρήσης του σταδιακά μετά το 2020. Η πολυμερής συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και κοινωνίας πολιτών είναι ουσιαστική για να αντιμετωπιστε αυτή η κρίση και να επιτευχθεί κλιματική δικαιοσύνη.

Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, είναι ώρα για δράση!

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Παπανδρέου Γιώργος : «Είναι ώρα για Δράση» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:33 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: