ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διπλή κίνηση από την ΑΒ Βασιλόπουλος για την προστασία του περιβάλλοντος


Μείωση κατά 50% της σπατάλης τροφίμων, αλλά και της χρήσης πλαστικών θέτει ως στόχο η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έως το 2025. Οι επενδύσεις, οι συμμαχίες και οι προσπάθειες ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού.

Σημαντικές πρωτοβουλίες στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παρουσιάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των προσπαθειών που κάνει η αλυσίδα στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας είναι η καλή οργάνωση και η συνεχής υποστήριξη νέων προγραμμάτων. Οι δράσεις δε, υλοποιούνται τόσο με το βλέμμα στους καταναλωτές, όσο και στην εσωτερική λειτουργία της σε μια προσπάθεια να επιτυγχάνει συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Εξ ου και δεν φείδεται επενδύσεων στην προσπάθεια να ενσωματώνει διαρκώς καινοτόμα συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Στη συγκεκριμένη περίοδο και στο παραπάνω πλαίσιο υλοποιούνται δυο σημαντικές δράσεις στις οποίες μάλιστα ο πήχης σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα έχει μπει ψηλά. Συγκεκριμένα η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύεται:

* Να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025. Ο σχεδιασμός προβλέπει την αύξηση της παροχής δωρεών τροφίμων αλλά και την αξιολόγησή της σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το WWF Ελλάς. Παράλληλα, συμμετέχει στην ίδρυση της 1ης Εθνικής «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

O Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε» και της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», αναφέρει: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, που επιτέλους, μετά από προσπάθεια πολλών ετών, το όνειρο μας για τη δημιουργία μιας Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα. Ευελπιστούμε, πως το παράδειγμα όμοιων εγχειρημάτων στο εξωτερικό, που καλωσορίζουν τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών φορέων και εταιρειών, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας εθνικής προσπάθειας για τη δραστική και ουσιαστική μείωσης της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα που η ΑΒ Βασιλόπουλος πίστεψε και αυτή σε αυτό το όνειρο και συμμετέχει ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτού!»

* Να μειώσει το πλαστικό κατά 50% μέχρι το 2025. Ήδη από τον επόμενο χρόνο καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης που πωλούνται στα καταστήματα του δικτύου. Παράλληλα, προχωρά στη μείωση του βάρους του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες και σε αντικατάσταση του 100% των υπόλοιπων πλαστικών συσκευασιών με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο ή κομποστοποιήσιμο υλικό.Ενδεικτικές ως προς τα παραπάνω ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλη Σταύρου: «Στην ΑΒ #allazoumesinithies, που συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Και δεσμευόμαστε ότι μέχρι το 2025 θα περιορίσουμε τη σπατάλη τροφίμων κατά 50%. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με την ίδια τόλμη, αναλαμβάνουμε μια ακόμη μεγάλη δέσμευση για τη μείωση του πλαστικού κατά 50% μέχρι το 2025. Γιατί το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας. Για εμάς, για τα παιδιά μας. Για το μεγάλο μας σπίτι, τον πλανήτη μας, που δεν αντέχει άλλο. Η ΑΒ είναι εδώ και θα είναι εδώ, ώστε μαζί να αναλάβουμε σήμερα δράση και να αλλάξουμε συνήθειες, για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Δεδομένο είναι ωστόσο ότι η δράση μιας επιχείρησης δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αν δεν «βάλουν πλάτη» οι πολίτες, δίνοντας πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Έχοντας αναγνωρίσει το δεδομένο αυτό, η ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοστατεί με το κίνημα #allazoumesinithies και καταθέτει ιδέες, συμβουλές και προτάσεις αφιερωμένες στα δυο πιο σημαντικά «σπίτια της ζωής μας»: το σώμα μας και τον πλανήτη μας.

Στο ειδικά σχεδιασμένο site https://allazoumesinithies.ab.gr/ υπάρχει πλούσιο περιεχόμενο γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή διατροφή για μικρούς και μεγάλους, καθώς και DIY λύσεις ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο.

Παράλληλα, επιστρατεύονται οργανισμοί και influencers, που μοιράζονται απλούς και εύκολους τρόπους για έναν πιο ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Ουσιαστική συμμετοχή στο σχέδιο έχει και το Youtube κανάλι της AB με τη νέα web σειρά «#allazoumesinithies by AB».Γιατί το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας!

euro2day.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Διπλή κίνηση από την ΑΒ Βασιλόπουλος για την προστασία του περιβάλλοντος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: