Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑΚΚΕΛ : Μετά τα τρακτέρ θέλουν να βάλουν τέλη κυκλοφορίας & στα αλιευτικά σκάφη


Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΚΕΛ κος Βάκης Τσιομπανίδης ζητάει άμεση απόσυρση στο κατάπτυστο χαράτσι που σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ στα αλιευτικά σκάφη.
Ολόκληρη η επιστολή Τσιομπανίδη :

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Οικονομικών
ΣΧΕΤ.: Τέλη κυκλοφορίας και στα αλιευτικά σκάφη

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, από το ΑΚΚΕΛ εκπροσωπούμε και τον κλάδο της παράκτιας αλιείας, πρόκειται δηλαδή για αλιείς που κατέχουν μικρά κυρίως σκάφη, τα οποία δεν απομακρύνονται από την ακτογραμμή.

Με λύπη και αγανάκτηση άκουσαν εκπρόσωποι μας από εσάς και τον Υπουργό οικονομικών πριν λίγες μέρες στην επιτροπή διαβούλευσης του φορολογικού νομοσχεδίου στην βουλή, ότι πλέον θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε χαράτσι για τα αλιευτικά μας σκάφη. Καταλαβαίνουμε ότι ίσως δεν έχετε σχέση με την παράκτια αλιεία και δεν γνωρίζεται το προφίλ των παράκτιων ψαράδων.

Προφανώς σας κατατέθηκε κάποια εισήγηση από την ΑΑΔΕ η οποία σας έλεγε γενικώς και αόριστος ότι οι αλιείς δεν πληρώνουν φόρο και να τους επιβάλλουμε το χαράτσι να πληρώνουν και αυτοί κάτι!. Κύριε Υφυπουργέ, δυστυχώς αυτό απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Η πλειονότητα των παράκτιων αλιέων μετά βίας τα βγάζει πέρα και το επάγγελμα οδεύει προς εξαφάνιση. Πρόκειται για ανθρώπους του μόχθου οι οποίοι αφενός μεν έχουν να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες και αφετέρου την χρόνια αδιαφορία της πολιτείας η οποία τους έχει φέρει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο κατάλογος των προβλημάτων είναι μακρύς και δεν είναι της παρούσης, όμως γεγονός είναι ότι οι παράκτιοι αλιείς δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτό το χαράτσι, μετά βίας βγάζουν τα προς το ζην. Αν ήταν αφορολόγητοι, όπως σας είπαν ,τότε θα υπήρχε ζήτηση για το επάγγελμα, αντιθέτως σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν παράκτιοι αλιείς.

Επίσης να σας υπενθυμίσουμε, γιατί ίσως δεν το γνωρίζεται, ότι σε όλο το αιγαίο τα μικρά καΐκια των παράκτιων αλιέων υψώνουν την Ελληνική σημαία η οποία κυματίζει συνεχώς και δηλώνει καθημερινά στους γείτονες την παρουσία μας.

Οι συνάδελφοι των ακριτικών περιοχών του αιγαίου είναι άγρυπνοι φρουροί των συνόρων της πατρίδας μας. Το χαράτσι που μας επιβάλλατε δεν βάζει μόνο ταφόπλακα σε πάνω από δέκα χιλιάδες (10000) οικογένειες παράκτιων αλιέων αλλά είναι μαχαιριά στην εθνική μας παράδοση και ασφάλεια.

Κρίμα διότι δηλώνετε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιβάλλετε νέα φορολογικά βάρη και θα ελαφρύνεται τους φορολογούμενους. Τελικά μάλλον επικοινωνιακά παιχνίδια κάνετε.

Να είστε σίγουρος ότι θα μας βρείτε από δω και πέρα στην είσοδο της βουλής…

Ζητούμε άμεσα να εξαιρέσετε τους παράκτιους αλιείς από το βάρος του χαρατσιού και να συναντηθούμε μαζί σας να συζητήσουμε το θέμα.

Κύριε υφυπουργέ,

Ευελπιστούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα κατανοήσετε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και θα προχωρήσετε στην εξαίρεση των παράκτιων αλιέων από την υποχρέωση να πληρώσουν αυτό το χαράτσι.


Με τιμή,
Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΑΚΚΕΛ : Μετά τα τρακτέρ θέλουν να βάλουν τέλη κυκλοφορίας & στα αλιευτικά σκάφη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:49 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: