ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Πρόγραμμα πληρωμών επιδοτήσεων - ενισχύσεων

Εν αναμονή της πίστωσης της β' δόσης (και εκκαθάρισης ταυτόχρονα) της ενιαίας ενίσχυσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 18-20 του μήνα βρίσκονται οι παραγωγοί, για να γελάσει κάπως το χειλάκι τους και να ζεσταθεί η τσέπη τους. 
 
Εκείνη τη μέρα έχει προγραμματιστεί και η πληρωμή του πρασινίσματος και το Απόθεμα. Με διαφορά μιας ή το πολύ δύο ημερών αφότου γίνει η πίστωση της ενιαίας, θα δοθεί και η εξισωτική αποζημίωση έτους 2019, η οποία υπολογίζεται σε 252 εκατ. ευρώ περίπου. Να σημειωθεί πως κανονικά θα πληρωθούν την ενιαία, όσοι έχουν προβλήματα με τους δασικούς χάρτες. 
 
Όσοι έμειναν εκτός από την πρώτη πληρωμή της προκαταβολής τον Οκτώβριο για διάφορους λόγους, θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν τον Ιανουάριο, για να μην χρειαστεί να περιμένουν ως τον Ιούνιο, την εκκαθάριση. 
 
Στο μεταξύ ξεκίνησε η καταβολή της ενίσχυσης του 70% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς στο υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων». 
 
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε περίπου 19.600.000,00 ευρώ, αφορά 1.997 δικαιούχους και είναι σε εξέλιξη τόσο η διαδικασία αποστολής από τις ΔΑΟΠ των υπόλοιπων φακέλων πληρωμής όσο και η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.
 
 

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το Πρόγραμμα πληρωμών επιδοτήσεων - ενισχύσεων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: