ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αποζημίωση de minimis 80 ευρώ/στρέμμα για αμυγδαλα & επιτραπέζιο ροδάκινο της Λάρισας


Υπέγραψε τελικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τη χορήγηση de minimis για την αποζημίωση των αμυγδλοπαραγωγών της Λάρισας, με 80 ευρώ ανά στρέμμα και τα χρήματα αναμένεται να αποδοθούν στους πληγέντες πριν τα Χριστούγεννα. Για το θέμα ενημερωθήκαμε από το βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε πως υπάρχουν χρήματα από το de minimis για τους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς.

Επίσης αποζημιώσεις μέσω de minimis θα δοθούν κια για τα επτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια ου Τυρνάβου.

Θυμίζουμε ότι το θέμα των αποζημιώσεων στους αμυγδαλοπαραγωγούς Συκουρίου και Δήμου Ελασσόνας, είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρώην υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη και το βουλευτή της ΝΔ του Νομού Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος την Παρασκευή το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Κόκκαλης, αν είχε δρομολογήσει ντε μίνιμις για τους παραγωγούς αμυγδάλου, αν ο υπουργός κ. Βορίδης τα χρήματα αυτά τα έδωσε για ανακτήσεις από χρέη συνεταιρισμών στην Ε.Ε. ή αν τελικά τα έδωσε στους παραγωγούς της Κρήτης για το δάκο..

Με την υπογραφή ωστόσο της χορήγησης από τον κ. Βορίδη, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος καθώς την απάντηση στον κ. Χαρακόπουλο την έδωσε ο κ. Βορίδης...

Η δήλωση Β. Κόκκαλη

Κόκκαλης: Μέσω de minimis οι αποζημιώσεις στα αμύγδαλα, δικαιώθηκε η προσπάθειά μας!

Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποζημιώσει τους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς των δήμων Τεμπών και Ελασσόνας, καθώς επίσης και τους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών από την περιοχή του Τυρνάβου, μέσω του προγράμματος de minimis, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η δρομολόγηση από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών των δήμων Τεμπών και Ελασσόνας μέσω του προγράμματος de minimis με 80 ευρώ το στρέμμα, έρχεται να δικαιώσει τα όσα έχουμε πράξει για το θέμα ως κυβέρνηση, αλλά και τα όσα έχουμε πει ως αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα, όταν οι παλινωδίες του κ. Βορίδη έθεταν εν αμφιβόλω τις αποζημιώσεις.
Ας είναι κι έτσι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Τουλάχιστον μετά την ψυχική οδύνη που υπέστησαν τους τελευταίους μήνες οι πληγέντες παραγωγοί, θα λάβουν το ελάχιστο δυνατό από το κράτος.
Όσο για τους… συντοπίτες «παντογνώστες» συναδέλφους από το κυβερνόν κόμμα, που χαρακτήριζαν «αστεία πράγματα» την πρόταση μας για αποζημίωση μέσω του de minimis, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε στις επόμενες ώρες κατά πόσον οι «ελιγμοί» τους θα προσεγγίσουν εκείνους της… Κομανέτσι.
Ας γίνει και σ’ αυτούς το πάθημα μάθημα.
Οφείλουμε τέλος να επισημάνουμε πως στη σωστή κατεύθυνση είναι και η ένταξη στο ίδιο πρόγραμμα αποζημίωσης των επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών από την περιοχή του Τυρνάβου.»
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αποζημίωση de minimis 80 ευρώ/στρέμμα για αμυγδαλα & επιτραπέζιο ροδάκινο της Λάρισας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: