ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Mάκης Βορίδης αποφασίζει για τα τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ

 
Την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα... τρακτέρ πρότεινε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε πρόσφατη έκθεση για την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. 
 
Αυτό έφερε μεγάλες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ πρότεινε την επιβολή τελών κυκλοφορίας τόσο στον υφιστάμενο στόλο, όσο και στα νέα τρακτέρ. Μάλιστα, το καταβαλλόμενο ποσό θα καθορίζεται από την ιπποδύναμη των τροχοφόρων αγροτικών μηχανημάτων: 
 
Όσο μεγαλύτερη η ιπποδύναμη, τόσο υψηλότερο το ποσό των τελών κυκλοφορίας. Όπως υποστηρίζει το ΙΟΒΕ, τα έσοδα τελών κυκλοφορίας από τα υφιστάμενα τρακτέρ θα ανέρχονταν σε 23.033.282 ευρώ, ενώ από τα νέα σε 223.800 ευρώ. 
 
Επίσης ζητούσε την εισαγωγή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου και τεχνική επιθεώρηση των αγροτικών μηχανημάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα οδικής ασφάλειας. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, τα τροχοφόρα αγροτικά μηχανήματα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. 
 
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πετάει το μπαλάκι για το τι μέλει γενέσθαι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, προς το παρόν.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ο Mάκης Βορίδης αποφασίζει για τα τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: