ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα στις 20 Ιανουαρίου - Κινητοποιήσεις σε Φάρσαλα & Θεσσαλονίκη


Αγωνιστική παρουσία των Τυρναβιτών αγροτών σε Φάρσαλα – Θεσσαλονίκη
Δυναμική παρουσία στην Πανθεσσαλική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα στις 20 του μηνός, αποφάσισαν να δώσουν μετά από τη μαζική σύσκεψη των αγροτών που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, με πρωτοβουλία της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ και των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου και Λυγαριάς, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου ώστε να συντονίσουν αγωνιστικά τη δράση τους στον δρόμο του αγώνα και των κινητοποιήσεων αλλά και τη συμμετοχή με λεωφορεία στη διαμαρτυρία που θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου στην Αγροτική Έκθεση στη Θεσσαλονίκη. 

 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έγινε αναφορά σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες με τις χαμηλές τιμές που είχαν όλα τα προϊόντα της περιοχής, το κόστος παραγωγής, πετρέλαιο, φάρμακα, λιπάσματα, αλλά και την κοροϊδία που υπέστησαν οι εκατοντάδες ροδακινοπαραγωγοί οι οποίοι πήραν ανύπαρκτες αποζημιώσεις για τη ζημιά που έπαθαν εξ αιτίας του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Ρωσία, ένα εμπάργκο το οποίο πληρώνουν οι αγρότες. Ζήτησαν επίσης άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις-αποζημιώσεις για τις περσινές καταστροφές της περιοχής εναντίωση σε οποιαδήποτε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, να αλλάξει τώρα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία.

Μετά τη σύσκεψη χθες στον Τύρναβο, οι αγρότες αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

«Κάθετα δηλώνουμε αντίθετοι στο νέο ασφαλιστικό που μειώνει κι άλλο τις παροχές υγείας, το οποίο παράλληλα θα δίνει συντάξεις πείνας στους συναδέλφους μας. Ενώ καταδικάζουμε το ξεκλήρισμα, στο οποίο οδηγούνται χιλιάδες αμπελοκαλλιέργειες αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, που θα οδηγήσει στον αφανισμό ενός ολόκληρου κλάδου εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγαλοβιομηχάνων ποτού και μεγαλοεισαγωγών. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η απόφαση άμεσης εφαρμογής του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή κυβέρνηση ώστε το χύμα αγνό τσίπουρο που παράγουν οι αμπελουργοί να λέγεται απόσταγμα διμερών και όχι τσίπουρο. Καλούμε λοιπόν και τους συναδέλφους που δεν ήταν στη σημερινή σύσκεψη να παλέψουμε όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα σε λίγες μέρες, να παλέψουμε για την επιβίωσή μας».

Του Κώστα Τσόλα
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα στις 20 Ιανουαρίου - Κινητοποιήσεις σε Φάρσαλα & Θεσσαλονίκη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: