Διήμεροι Aμβυκούχoι - Αμπελουργοι: Μας βγάζουν από τη μέση…

«Διήμεροι»: Μας βγάζουν από τη μέση… Το ξεκλήρισμα χιλιάδων αμβυκούχων-αμπελουργών θα επιφέρει η κυβερνητική πρόσκληση στους «διήμερους»...


«Διήμεροι»: Μας βγάζουν από τη μέση…
Το ξεκλήρισμα χιλιάδων αμβυκούχων-αμπελουργών θα επιφέρει η κυβερνητική πρόσκληση στους «διήμερους» παραγωγούς να εμφιαλώσουν το τσίπουρο που παράγουν και να μην το διαθέτουν χύμα.

Αυτό αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, με αφορμή δηλώσεις (στην τηλεόραση της ΕΡΤ1) του γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδη, ο οποίος ετάχθη (βλ. χθεσινή «Ε») υπέρ της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας η «οποία είναι σε σωστή κατεύθυνση».

Η ανακοίνωση του Α.Σ. Τυρνάβου έχει ως εξής:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου δηλώνει τη δυσαρέσκειά του προς τους συντελεστές της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1, στην οποία είχαν κληθεί ο πρόεδρος του συλλόγου μας αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος των Αμβυκούχων της επαρχίας Τυρνάβου ώστε να μιλήσουν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το χύμα τσίπουρο. Στους οποίους δεν δόθηκε καθόλου η δυνατότητα να απαντήσουν στον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη, πράγμα αντιδεολογικό. 
 
Ο οποίος με ένα μονόλογο δήλωσε καθαρά την πρόθεση της κυβέρνησης και την πολιτική που θα ακολουθήσει υπέρ τον βιομηχάνων ποτών με εμπρηστικές δηλώσεις αλλά και ανακριβή στοιχεία για τις άδειες απόσταξης των διήμερων-αμπελουργών. Χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε: 
 
Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα το κάνουμε είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν αντιδράσεις είναι να εφαρμόσουμε μια νομοθεσία, η οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προστατεύει το επώνυμο παραγωγικό προϊόν όπως είναι το τσίπουρο και η τσικουδιά και επίσης είναι η ώρα αυτοί που παράγουν ποσότητες και ενισχύουν το εισόδημά τους να προχωρήσουν στην επόμενη φάση με εργαλεία όπως είναι το ΕΣΠΑ και πολλά ακόμα, με τα οποία να τυποποιήσουν το προϊόν τους, το οποίο θα φέρει πάνω τις ενδείξεις που απαιτούνται από την νομοθεσία. Μας έδειξε καθαρά τις κυβερνητικές προθέσεις που υπάρχουν. 
 
Προθέσεις ενάντια στους αγρότες που οδηγούν στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αμβυκούχων-αμπελουργών και σε ξεπάτωμα χιλιάδων αμπελιών σε όλη την επικράτεια. 
 
Πλήγμα ανεπανόρθωτο θα υποστεί και η τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής που είναι καθαρά αμπελουργική. Καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση επί του θέματος στηρίζοντας τα αιτήματά μας. 
 
Κυρίως όμως καλούμε όλους τους συναδέλφους σε άμεση κινητοποίηση το επόμενο διάστημα ώστε να δώσουμε αγωνιστική και δυναμική απάντηση στον δρόμο».
 
 
   Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια