ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΛΓΑ: Τον Φεβρουάριο οι εκτιμήσεις για το χαλάζι


Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου Τυρνάβου, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο και συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο κ. Μιχάλη Λιόντο.

Κύρια θέματα συζήτησης ήταν το χρονοδιάγραμμα και η πρόοδος των εκτιμήσεων σχετικά με τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί του Δήμου Τυρνάβου μέσα στο 2019 από το χαλάζι και τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή .

Ο κ. Λιόντος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εκτιμήσεων ενημέρωσε ότι τα πορίσματα θα αναρτηθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουάριου του 2020 και ότι οι αποζημιώσεις θα γίνουν στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον νομό του Οργανισμού.

Στη συνέχεια συζητήθηκε ο προβληματισμός των αγροτών σχετικά με το βακτηριακό κάψιμο και τις ζημιές που θα υποστούν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου στο άμεσο μέλλον, όπως και η παντελής ύπαρξη οφθαλμών στα αμπέλια της κοινότητας Δαμασίου από την έντονη χαλαζόπτωση μέσα στο 2019 .Ο προϊστάμενος απαντώντας υποσχέθηκε ότι ο ΕΛΓΑ θα σταθεί κοντά στα προβλήματα και δεσμεύτηκε αρχές του νέου χρόνου να επισκεφτεί τον Δήμο Τυρνάβου.

Τέλος ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου Ανδρέας Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη ανάδειξης και εφαρμογής των αντιχαλαζικών διχτύων στον Δήμο Τυρνάβου μέσα από το επιδοτούμενο νέο πρόγραμμα.

Κλείνοντας η συζήτηση, όλοι αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.


Του Κώστα Τσόλα
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΕΛΓΑ: Τον Φεβρουάριο οι εκτιμήσεις για το χαλάζι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: