ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κατώτατες τιμές στα προϊόντα τους διεκδικούν οι αγρότες


Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι Αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων , Μεσσήνης , Χανδρινού μετά από αποφάσεις σε συνελεύσεις που οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες. Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στην Καλαμάτα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες κινητοποιήσεις, πιθανότατα αποκλεισμοί δρόμων.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνονται η θέσπιση κατώτατων εγγυημένων τιμών για τα αγροτικά προϊόντα, πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους, κρατικός έλεγχος για τις παράνομες Ελληνοποιήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ.

Τέλος οι αγρότες ζητούν άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δημιουργία κρατικού φορέα που θα καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός και να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι Σπύρος Νικολόπουλος, Σπύρος Πετρόπουλος και Κώστας Αποστολόπουλος από τους Αγροτικούς Συλλόγους Μεσσήνης, Γαργαλιάνων και Χανδρινού κάλεσαν όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες να μην υποκύψουν στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που καλλιεργείται συστηματικά στην ελληνική κοινωνία και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κατώτατες τιμές στα προϊόντα τους διεκδικούν οι αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: