ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανοίγει νέα μέτωπα ο Μάκης ΒορίδηςΓια το έργο που ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της θητείας του και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το 2020 μίλησε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ιδιαίτερα στάθηκε στη μείωση της φορολογίας για τα συνεργατικά σχήματα των αγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων που, όπως είπε, αποτελούσε δέσμευση του προγράμματος της Ν.Δ.

Σχετικά με τον προγραμματισμό του ΥΠΑΑΤ, αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών, την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού των αγροτών, όπως και τη ρύθμιση του πλαισίου για τον αγροτικό συνδικαλισμό, θέτοντας ως χρονικό όριο το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Στους φιλόδοξους στόχους που αναφέρθηκαν περιλαμβάνονται ζητήματα όπως εκείνο της ολοκλήρωσης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΑΑΤ που χρειάζεται πλήρη καταγραφή και αποτύπωση.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε η νέα διοίκηση του ΕΦΕΤ με πρόεδρο τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας Αντώνη Ζαμπέλα, ενώ για άλλη μια φορά προαναγγέλθηκε η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις ελληνοποιήσεις.

Ως προτεραιότητα τίθεται πάντοτε η σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, παρά την έντονη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε οργανώσεις παραγωγών ύστερα από την ψήφιση του νομικού πλαισίου για τις Δ.Ο. (απαιτείται αντιπροσώπευση μόλις 15%) και τη μονομερή υποβολή φακέλου από φορείς του κλάδου.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όμως δείχνει να τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου:

«Δεν έχω τον ρόλο του διαιτητή. Βρίσκομαι εδώ για να εφαρμόζω το θεσμικό πλαίσιο. Το υπουργείο εκφράζει την ευχή του να συμπλεύσουν οι δυνάμεις ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση. Τα μέρη πρέπει να συζητήσουν και να καταλήξουν για να έρθουν να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το υπουργείο δεν θα πάρει τις θέσεις της μιας ή της άλλης πλευράς», είπε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τις επερχόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις απάντησε ότι από πλευράς του καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Ωστόσο, απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε δέσμευση για το αφορολόγητο στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος ώστε το μέτρο να έχει μόνιμο χαρακτήρα.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ανοίγει νέα μέτωπα ο Μάκης Βορίδης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: