ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υποχρεωτική η Δήλωση για τις Ζωοτροφές από μονάδες παραγωγής αλλά & μεμονωμένους κτηνοτρόφους


Οι εμπλεκόμενοι στον τομέα των ζωοτροφών θα πρέπει να γνωρίζουν πως υποχρεούνται να υποβάλουν στις ΔΑΟΚ δήλωση στοιχείων παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών για το προηγούμενο έτος 2019. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2020 και η προθεσμία καταβολής των τελών στις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα των ζωοτροφών (παρασκευαστήρια ζωοτροφών, εμπόρους πρώτων υλών και σύνθετων ζωοτροφών, κυλινδρόμυλους και μεταφορικές εταιρείες), η υποχρέωσή τους να υποβάλουν δήλωση στοιχείων παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών για το προηγούμενο έτος 2019. 
 
Στους υπόχρεους συμπεριλαμβάνονται και οι κτηνοτρόφοι που παρασκευάζουν σύνθετες ζωοτροφές στη μονάδα τους. Η δήλωση είναι υποχρεωτική βάσει της κείμενης νομοθεσίας για τον υπολογισμό των ανάλογων τελών που πρέπει να καταβληθούν. 
 
Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν υποβάλουν δήλωση στοιχείων παραγωγής και δεν καταβάλουν τα ανάλογα τέλη, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα), όπως αυτές ορίζονται από τον νόμο.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υποχρεωτική η Δήλωση για τις Ζωοτροφές από μονάδες παραγωγής αλλά & μεμονωμένους κτηνοτρόφους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: