ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Θεσσαλίας:«Ξεμπλοκάρει» ο Αχελώος, στο προσκήνιο και η Σκοπιά«Ξεμπλοκάρει» ο Αχελώος, στο προσκήνιο και η Σκοπιά
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, παρουσία όλων των βουλευτών της Θεσσαλίας όλων των κομμάτων και του περιφερειάρχη Κώστα Αγορασττού, για το θέμα των έργων στον Αχελώο. Με αφορμή την πρόταση Αγοραστού προς την κυβέρνηση να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον κάμπο, αλλά και το «πράσινο φως» του Υπουργείου Υποδομών προς την περιφέρεια για να τρέξει την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Λάρισα-Φάρσαλα, άνοιξε η όρεξη σε κάποιους και προτείνουν στη συνέχεια η Περιφέρεια να υλοποιήσει και το επίσης ξεχασμένο έργο της Σκοπιάς Φαρσάλων. 
 
Για παράδειγμα ο εκπρόσωπος της ΕΘΕΜ, γνωστός γεωπόνος Κώστας Γκούμας έχει επιχειρηματολογήσει περί αυτού, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει και τη σύνταξη της μελέτης του φράγματος στον Ενιπέα στη Σκοπιά (Παλιοδερλί), θεωρώντας ότι είναι έργο μείζονος σημασίας για την ευρύτερη περιοχή που κινδυνεύει με ερημοποίηση τα προσεχή χρόνια».

Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστός, κληθείς από τη στήλη να σχολιάσει την παραπάνω πρόταση, αναφέρει πως «δεν πρέπει να βιαζόμαστε και πάνω απ’ όλα προέχει η μάχη του Αχελώου». Η προοπτική του φράγματος της Σκοπιάς φαντάζει ανέφικτη στην παρούσα φάση για την Περιφέρεια, καθώς δεν υπάρχουν επικαιροποιημένες μελέτες και το κόστος σύνταξής τους είναι δυσβάσταχτο για την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» η ΔΕΗ σκοπεύει να επιταχύνει τις διαδικασίες για το φράγμα της Μεσοχώρας, υιοθετώντας σχετική πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, που προβλέπει «την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον ανάδοχο εργολάβο που θα προκύψει από τον διαγωνισμό (σε μια νέου τύπου δημοπράτηση) να τρέξει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (βλέπε απαλλοτριώσεις) και να παραδώσει στην Επιχείρηση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος έτοιμο το έργο.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφέρεια Θεσσαλίας:«Ξεμπλοκάρει» ο Αχελώος, στο προσκήνιο και η Σκοπιά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: