Μεσσήνη: Προβληματισμός για τον τρόπο που γίνεται η δακοκτονία

Δέκα κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης δεν θα μετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, που θα υλοποιηθεί σε όλο το δήμο κατά το 2020. Αυτό αποφάσ...


Δέκα κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης δεν θα μετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, που θα υλοποιηθεί σε όλο το δήμο κατά το 2020.

Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ, αποδεχόμενο τις σχετικές εισηγήσεις των προέδρων κοινοτήτων.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι 10 κοινότητες έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Κοντοθανάσης έθεσε ζήτημα με τα όρια των κοινοτήτων και παρατήρησε ότι δεν γίνεται δακοκτονία σε κάποια χωριά σε κτήματα που βρίσκονται στα όρια με γειτονικά χωριά και οι ελαιοτριβείς ζητούν από τους παραγωγούς να πληρώσουν για τον δάκο.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι η δακοκτονία θα γίνει όπως γίνεται κάθε χρόνο. Για το ζήτημα που έθεσε ο κ. Κοντοθανάσης είπε ότι “αν οι πρόεδροι δεν το έχουν αναφέρει τόσα χρόνια, ας το κάνουν τώρα” και διαβεβαίωσε πως θα δει το θέμα αλλαγής ορίων με το κτηματολόγιο.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τη δακοκτονία που δεν γίνεται σ’ ένα χωριό και γίνεται στο γειτονικό και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να σταματήσει ο δάκος, που δεν γνωρίζει τα όρια. “Είναι ένα ζήτημα και πρέπει να το δούμε”, παρατήρησε.

Ο κ. Παπαγεωργίου συμφώνησε μαζί του, λέγοντας ότι “το σύστημα είναι απαρχαιωμένο, είναι λάθος”.

Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι “αυτός ο προβληματισμός είναι όλων μας” κι επεσήμανε: “Φέτος, και αυτό είναι θετικό, λιγότερες κοινότητες δεν θα μετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας. Ο πρόεδρος της κοινότητας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συμμετοχή ή όχι, εισηγείται μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους”.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]