Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τις τιμές ελαιολάδου

  Την ανησυχία των ελαιοπαραγωγών τόσο της Μεσσηνίας όσο και υπόλοιπης της χώρας, όσον αφορά τη συνεχή μείωση που έχει καταγραφεί στην...

 
Την ανησυχία των ελαιοπαραγωγών τόσο της Μεσσηνίας όσο και υπόλοιπης της χώρας, όσον αφορά τη συνεχή μείωση που έχει καταγραφεί στην τιμή του ελαιολάδου, εξέφρασε η Μεσσήνια βουλευτής του Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου με ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Στην ερώτηση σημειώνει πως “όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της αγοράς, οι μεγαλέμποροι δίνουν τιμές που έχουν φτάσει στα 2,10 ευρώ το κιλό”. Συγκεκριμένα, αναφέρει η βουλευτής, πως «οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας και όλης της χώρας αναζητούν στήριξη του εισοδήματός τους και δεν πείθονται από τον μονόδρομο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ που αποδίδει τις ευτελιστικές τιμές στις δακοκτονίες».

Για αυτό η κ. Γιαννακοπούλου ρωτά ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση ώστε όχι μόνο να συγκρατηθεί η συνεχής πτώση της τιμής του ελαιολάδου, αλλά και να καθοριστεί ει δυνατόν κατώτατη τιμή ελαιολάδου που να αφήνει περιθώρια επιβίωσης στους ελαιοπαραγωγούς.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]