ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει δικαστική δίωξηΟ Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος 33 αγροτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις του 2016 και οι οποίοι καλούνται να παρουσιαστούν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας στις 28 Φεβρουαρίου.

“Αναδεικνύεται ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Επί ΣΥΡΙΖΑ σχηματίστηκε η δικογραφία, επί ΝΔ δικαζόμαστε. Τους ενοχλεί ότι οι αγώνες μας είχαν κάποια αποτελέσματα” αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωση του συλλόγου και σημειώνει: 
 
“Χρονιάρες μέρες και αφού έχουν ρίξει στα τάρταρα την τιμή του λαδιού, αλλά και άλλων προϊόντων (γάλα, βρώσιμη ελιά), άρχισαν προκλητικά να στέλνουν κλητεύσεις. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των 33 συναδέλφων επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Η ευθύνη για την συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτική της, δεν διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της καταστολής”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι “μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα ακόμη πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογο μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων”.

Και καλεί τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Μεσσήνης, δίνοντας ραντεβού “στις 20 Ιανουαρίου μαζί με τους συνάδελφους μας από όλη την Ελλάδα, ώστε ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας”.

Ο σύλλογος επισημαίνει ότι διεκδικούν:
 
 “1) Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για αξιοπρεπή επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. 
 
2) Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, από την κακοκαιρία, τις αρρώστιες και τις μεγάλες καταστροφές από άγρια ζώα (αγριογούρουνα, τσακάλια) που δεν αποζημιώνονται (γάλα, ελιές - λάδι, βαμβάκι, όσπρια, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, αιγοπρόβατα κ.ά.). 
 
3) Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το κατώτερο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. 
 
4) Αμεση καταβολή όλων των αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάλυψη και αποζημίωση των φετινών καταστροφών από τις βροχοπτώσεις κι άλλες αιτίες. Δραστική μείωση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει δικαστική δίωξη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: