ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε κινητοποίηση για την αποφυγή δασμών των ελληνικών προϊόντων στις Η.Π.Α καλεί το Επιμελητήριο ΑρκαδίαςΤην κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της πολιτείας, των ενώσεων και των φορέων για την αποφυγή δασμών των ελληνικών προϊόντων στις Η.Π.Α ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας.


Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται :

«Τον περασμένο μήνα το το γραφείο που ρυθμίζει τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ότι εξετάζει μέτρα για την αύξηση των δασμών κατά 100% σε πολλά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων το τυρί, το κρέας, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ουίσκι, το κονιάκ και το κρασί. Όλα ξεκίνησαν όταν το δευτεροβάθμιο όργανο του ΠΟΕ (Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου) απέρριψε μια έφεση της ΕΕ ότι δεν παρείχε πλέον επιδοτήσεις στην Airbus.
Προϋπήρχε μια πρώτη δόση αντιποίνων από τις ΗΠΑ, 25% αύξηση στους δασμούς των κρασιών από τις 4 χώρες που χρηματοδοτούν την Airbus.
Οι ΗΠΑ, μέσω της απειλής τους, για αύξηση των δασμών κατά 100% στα προαναφερόμενα είδη θα καταστρέψουν μεγάλο μέρος της οικονομίας των χωρών που εξάγουν προς αυτές, μια και για πολλά είδη θεωρούνται η μεγαλύτερη αγορά τους.
Αν σκεφτούμε την Ελλάδα και ότι το τυρί, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το κρασί βασίζονται στις πωλήσεις της αγοράς των ΗΠΑ, βλέπουμε ότι θα δεχθούμε ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στην οικονομία μας.
Φέρνοντας ως παράδειγμα το κρασί, η αγορά των ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά η πιο κερδοφόρα, με μια από τις υψηλότερες τιμές πώλησης ανά λίτρο. Πολλά οινοποιεία στηρίζουν την ύπαρξη τους στις πωλήσεις τους σε αυτήν την αγορά.
Με την αύξηση των δασμών τα προϊόντα τους θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικά, με αποτέλεσμα να χάσουν ένα πολύ σημαντικό μέρος των πωλήσεων τους, χωρίς την δυνατότητα να μπορούν να τις αντικαταστήσουν από άλλες αγορές.
Αν σε αυτό βάλουμε και τη μείωση της εσωτερικής ελληνικής αγοράς, τότε πολλά από τα οινοποιεία θα οδηγηθούν στο κλείσιμο τους.
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής θα πρέπει να σκεφτούμε ότι για να χτιστεί η αγορά των ΗΠΑ, έχουν δαπανηθεί τα τελευταία 15 χρόνια πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη των ελληνικών κρασιών.
Σε ποια αγορά και σε πόσο χρόνο θα μπορέσουν να επενδυθούν ξανά τόσο μεγάλα ποσά, ώστε να αναπληρώσουν τις υπάρχουσες πωλήσεις ;
Η αντίδραση όλων μας θα πρέπει να είναι έντονη και πιεστική, ώστε οι ΗΠΑ να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους.
Η Πολιτεία, οι φορείς αλλά και οι ενώσεις μας πρέπει να έρθουν σε επαφές με τις αντίστοιχες αρχές και φορείς των ΗΠΑ και να προσπαθήσουν να τους αλλάξουν γνώμη.
Το ΕλληνοΑμερικανικό lobby της ομογένειας πρέπει να ενημερωθεί ώστε να αποτρέψει ακόμα και την μερική εφαρμογή του μέτρου αυτού, καθώς τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα κλιμακωθεί η ένταση.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και τις επαφές μας, ώστε να αποφύγουμε αυτή την τρομερά επικίνδυνη απειλή για την ελληνική οικονομία». 
 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σε κινητοποίηση για την αποφυγή δασμών των ελληνικών προϊόντων στις Η.Π.Α καλεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: