ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα αιτηθεί επιπλέον πίστωση 1,2 εκ. ευρώ για τη δακοκτονία


Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα αιτηθεί επιπλέον πίστωση για τη δακοκτονία
Επιπλέον πίστωση περί το 1,2 εκ. ευρώ αναμένεται να απαιτηθεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η διαδικασία του διαγωνισμού για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -ο οποίος προήδρευσε προχθές σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα-, η επιπλέον πίστωση θα ζητηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ίδια σύσκεψη, εξάλλου, ζητήθηκε από τις ΔΑΟΚ των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων να ετοιμάσουν και να υποβάλουν προτάσεις για λιμνοδεξαμενές και μικροφράγματα και στους 5 νομούς της Περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εν λόγω Διευθύνσεις θα έχουν την ευθύνη σε θέματα αρδεύσεων.

Σημειώνεται, δε, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και νέα σύσκεψη με τις ΔΑΟΚ -με τη συμμετοχή και των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων- αναφορικά με την πρόοδο στο θέμα που αφορά στις αρδεύσεις και τις σχετικές υποδομές.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους υπηρεσιακούς να εντείνουν την προσπάθεια για επιπλέον διάχυση της ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται συνολικά σε 3.890.000 ευρώ και η εν λόγω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δυνητικά δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους: Κρέας – πουλερικά – κουνέλια. Γάλα. Αυγά. Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα. Ζωοτροφές. Δημητριακά. Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων). Οίνος. Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί. Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων). Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό. Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα αιτηθεί επιπλέον πίστωση 1,2 εκ. ευρώ για τη δακοκτονία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: