ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παγκόσμια πρωτιά στην AGROTICA: Εταιρεία κάλυψε θερμοκήπιο με νέου τύπου φωτοβολταϊκάΤρίτης γενιάς φωτοβολταϊκά κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από την ελληνική εταιρεία ΟΕΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καλύπτουν για πρώτη φορά στον κόσμο, το θερμοκήπιο που κατασκεύασε η εταιρεία ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή παρουσιάζεται σε ένα θερμοκήπιο διαστάσεων 12Χ15Χ9 στον εξωτερικό χώρο Β7 της Agrotica μπροστά από το περίπτερο 2,16 και 10.

Τα νέου τύπου φωτοβολταϊκά είναι ελαφρά , ζυγίζουν 500 γραμμάρια το τ.μ , είναι διαφανή κατά 50%, παράγουν ενέργεια και από τις δύο πλευρές, έχουν μικρό κόστος εγκατάστασης, είναι ανακυκλώσιμα παράγουν ενέργεια και ελέγχονται από μεγάλη απόσταση, κάτι που τα κάνει μοναδικά.


Η επικάλυψη θερμοκηπίων με οργανικά φωτοβολταϊκά, ώστε να επιτευχθεί η ενεργειακή του αυτονομία, γίνεται μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Agrores στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Όπως εξήγησε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ltfn του ΑΠΘ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, «με τη βοήθεια της Νανοτεχνολογίας παράγεται ηλεκτρική ενέργεια , 10 κιλοβατόρων ανά στρέμμα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό εάν υπολογίσει κανείς ότι το 1/3 του κόστους λειτουργίας ενός θερμοκηπίου είναι οι δαπάνες για την ενέργεια».


Από την πλευρά της εταιρείας ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε , ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Μπάτσης εξήγησε πως η σκίαση που επιτυγχάνεται μέσω της κάλυψης με οργανικά φωτοβολταϊκά αυξάνει την παραγωγή της ντομάτας σε ποσοστό 20% περίπου, γεγονός που υπογραμμίζει ένα ακόμη από τα οφέλη της εφαρμογής.

Οι Νίκος Καραγιώργος marketing & sales manager και ο Βαγγέλης Τεκερίδης υπεύθυνος παραγωγής της Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξήγησαν πως οι συνεργασίες της εταιρείας είναι διεθνείς και γίνονται όλο και περισσότερες καθώς η ΟΕΤ είναι η μοναδική στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Μπορούμε να εκτυπώσουμε ενέργεια και να γίνει αυτό με 100% ελληνική τεχνολογία» τόνισαν.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 17.30 στο πλαίσιο της Agrotica στον υπαίθριο χώρο Β7 έναντι του περιπτέρου 2 θα γίνει ομιλία του καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη Δ/ντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ltfn με θέμα «Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της Γεωργίας και Αγροτικής Παραγωγής. Εκτυπωμένα Οργανικά Φωτοβολταϊκά και OLEDS για ενεργειακά και φωτισμό και αισθητήρες για συσκευασία προϊόντων». Παράλληλα θα γίνει και ομιλία με θέμα «Ενεργειακή Αυτονομία σε Θερμοκήπια με την 3η Γενιά Οργανικών Φωτοβολταϊκών».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παγκόσμια πρωτιά στην AGROTICA: Εταιρεία κάλυψε θερμοκήπιο με νέου τύπου φωτοβολταϊκά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: