ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέα μάχη Σαββίδη-Δαυίδ για γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης νερού


Για δεύτερη φορά στα τελευταία 3,5 χρόνια θα… κονταροχτυπηθούν για μια εταιρεία ο Δαυίδ της Coca Cola 3E και ο Ιβάν Σαββίδης. Μετά λοιπόν την πρώτη κόντρα τους για τον έλεγχο της Σουρωτής όπου νικητής ανακηρύχτηκε ο Ιβάν Σαββίδης, οι δύο επιχειρηματίες διασταυρώσουν εκ νέου τα «ξίφη» τους για τον έλεγχο μιας άλλη βορειοελλαδίτικης εταιρείας, σύμφωνα με το capital.gr.

Aντικείμενο της νέας μάχης είναι η εταιρεία Δουμπιά – εκμεταλλεύεται το φυσικό μεταλλικό νερό που αναβλύζει από την πηγή των Αγίων Αποστόλων στην κοινότητα Δουμπιά του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής και ανήκει στην εταιρεία Μαλαματίνα- η οποία έχει βγει προς πώληση.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, ενδιαφέρον για την εταιρεία έχει εκδηλώσει και η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, όπως επιβεβαίωσε στο Capital.gr ο κ. Μιχάλης Σαράντης, αλλά και ένα fund από την Κύπρο. Το αν και πόσοι ενδιαφερόμενοι θα φθάσουν στο νήμα μένει να φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το αργότερο τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Ήδη πραγματοποιείται due diligence από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ποια είναι η Δουμπιά

Για την Μαλαματίνα, βαρίδι και όχι πετράδι του στέμματος θεωρείται η Δουμπιά. Και αυτό γιατί η Μαλαματίνα «αιμοδοτεί» τη θυγατρική της Δουμπιά με τουλάχιστον 400.000 ευρώ ετησίως για να παραμείνει η τελευταία εν ζωή. Κεφάλαια τα οποία λείπουν από τη μητρική η οποία με τη σειρά της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και για τα οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα σε διαπραγματεύσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα και ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (χρήση 2018) ο κύκλος εργασιών της Δουμπιά διαμορφώθηκε στα 289.352,20 ευρώ, έναντι 233.476,12 ευρώ το 2017 ενώ εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους 494.869,88 ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 650.042,09 ευρώ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δουμπιά επισημαίνονται και από τον Ορκωτό, ο οποίο εφιστά την προσοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας έχουν ετοιμαστεί στη βάση της δυνατότητας ομαλής συνέχισης της δραστηριότητας. Ωστόσο υπάρχουν συνθήκες που υποδηλώνουν την ύπαρξη αβεβαιότητας, σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι τρέχουσες υποχρεώσεις της κατά την 31 Δεκεμβρίου 2018 υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της κατά 11,935 εκατ. ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Νέα μάχη Σαββίδη-Δαυίδ για γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης νερού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: