ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μάκης Βορίδης: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Αχελώο


Βορίδης από τη Λάρισα: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Αχελώο -Σεβόμενη πάντα τις αποφάσεις του ΣτΕ

«Η αξιοποίηση της περίσσειας των χειμερινών νερών ή μερική εκτροπή του Αχελώου, προς τη θεσσαλική πεδιάδα, είναι δέσμευση του πρωθυπουργού και η κυβέρνηση θα την προχωρήσει, στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας και σεβόμενη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γιατί προφανώς θα είναι εις βάρος του έργου να ξεκινήσει ένας νέος δικαστικός κύκλος». 


Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης  από τη Λάρισα, απαντώντας σε σχετικό ρώτημα που του έθεσε στο πλαίσιο του 1ου πανελλαδικού συνεδρίου για το βαμβάκι, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισα Κώστας Γιαννακός. 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης είχε κάνει παρόμοια δήλωση και στο Αγρίνιο προ μιας εβδομάδας, επισημαίνοντας, ότι δε λέει άλλα στην Αιτωλοακαρνανία, άλλα στη Θεσσαλία.

Μάλιστα τότε είχε επισημάνει πως είναι πλέον και κατεύθυνση της κοινότητας να ανατραπεί η σχέση 70% άρδευση από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και 30% από επιφανειακά νερά, όπως συμβαίνει σήμερα στο θεσσαλικό κάμπο. 
«Στο πλαίσιο της «πράσινης συμφωνίας» αυτή η σχέση πρέπει να αντιστραφεί και προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η αξιοποίηση του Αχελώου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ, Βορίδης.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μάκης Βορίδης: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Αχελώο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:50 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: