ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΠΕΚΕΠΕ :Πληρώνονται οι πρώτες συνδεδεμένες ενισχύσεις


Αυτή την εβδομάδα θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πρώτες Συνδεδεμένες Ενισχύσεις του έτους 2019, προϊόντων της φυτικής παραγωγής, μεταξύ των οποίων και τα τεύτλα, προχωρώντας έτσι στο πρώτο μεγάλο πακέτο πληρωμών της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με την «ΥΧ» οι πληρωμές αφορούν στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις για την καλλιέργεια σκληρού σίτου, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, βρώσιμων οσπρίων, καρπών με κέλυφος, μήλων, πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Σανοδοτικών Ψυχανθών και Ζαχαρότευτλων. 
 
Εκτός από το πακέτο των πρώτων Συνδεδεμένων Ενισχύσεων, πρόκειται να καταβληθούν και υπόλοιπα σε δικαιούχους – που δεν είχαν πληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα – της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και της Ενίσχυσης για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.

Πιο αναλυτικά, ο προγραμματισμός πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις για την καλλιέργεια: 
 
Σκληρού Σίτου η ενδεικτική τιμή για το έτος 2019 είναι στα 4,7 ευρώ ανά στρέμμα. Ο δε συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2019 ανέρχεται στα 11.743.009 ευρώ. 
 
Πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Ψυχανθών:Η ενδεικτική τιμή για το έτος 2019 είναι 16,7 ευρώ ανά στρέμμα, με τον συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 6.684.367 ευρώ. 
 
Οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση: Η ενδεικτική τιμή είναι 28,9 ευρώ ανά στρέμμα, με τον συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό για το έτος 2019 να ανέρχεται στα 4.774.548 ευρώ. 
 
Καρπών με κέλυφος: Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2019 ανέρχεται στα 3.914.336 ευρώ, με την ενδεικτική τιμή να είναι στα 13,6 ευρώ ανά στρέμμα. Μήλων: Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2019 ανέρχεται στα 3.914.336 ευρώ, με την ενδεικτική τιμή στα 46,6 ευρώ ανά στρέμμα. 
 
Πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Σανοδοτικών Ψυχανθών: Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2019 ανέρχεται στα 25.256.552 ευρώ, με την ενδεικτική τιμή στα 26,7 ευρώ ανά στρέμμα. 
 
Ζαχαρότευτλων: Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες με υπουργική απόφαση, αίρονται οι υποχρεώσεις των τευτλοπαραγωγών, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να μην ακολουθήσουν για το έτος 2019 τα όσα σχετικά προβλέπονται και αφορούν στις υποχρεώσεις της ΕΒΖ προς αυτούς, εξαιτίας «γεγονότων εξαιρετικής περίστασης». 
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το έτος 2019 ανέρχεται στα 3.342.183 ευρώ και ενδεικτική τιμή είναι 50 ευρώ το στρέμμα. Οι παραπάνω τιμές είναι οι ενδεικτικές, και μόνο με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα καθοριστεί το ακριβές ύψος της ενίσχυσης για το κάθε προϊόν.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΟΠΕΚΕΠΕ :Πληρώνονται οι πρώτες συνδεδεμένες ενισχύσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: