Αγρότες εισέβαλαν σε ομιλία του Μάκη Βορίδη

Αναταραχή προκλήθηκε πριν από λίγο τις 2 το μεσημέρι στις εργασίες του πρώτου συνεδρίου για το βαμβάκι που διεξάγεται στη Λάρισα με τη σ...Αναταραχή προκλήθηκε πριν από λίγο τις 2 το μεσημέρι στις εργασίες του πρώτου συνεδρίου για το βαμβάκι που διεξάγεται στη Λάρισα με τη συμμετοχή του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη. Ομάδα διαμαρτυρόμενων αγροτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχαν καλέσει, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, εισέβαλαν στο χώρο και αφού ανήρτησαν πανό φώναξαν συνθήματα.

 
Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο, όταν ο υπουργός κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους όχι μόνο να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου αλλά και να παρέμβει από το βήμα του συνεδρίου εκπρόσωπος τους. Κάτι που τελικώς έγινε, με τον κ. Κώστα Τζέλα, μέλος της Επιτροπής Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων να παίρνει το λόγο. Πάντως ο κ. Βορίδης αρνήθηκε να κάνει διάλογο κάνοντας λόγο για «ανάγνωση μανιφέστου» εκ μέρους του εκπροσώπου των διαμαρτυρόμενων. Τόνισε δε πως δε συζητά καν το ζήτημα της κατώτατης εγγυημένης τιμής χαρακτηρίζοντας την «καταστροφική για τους αγρότες» όπως επίσης και ότι δεν συζητά «να φύγω απ’ την ΕΕ και να κόψω το 50% του εισοδήματος των αγροτών».

Λίγο αργότερα πάντως κύκλοι του υπουργού εξέφραζαν την έκπληξη τους για το περιστατικό καθώς, όπως έλεγαν, πριν την έναρξη του συνεδρίου είχε γίνει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε πολύ ήρεμο κλίμα με τους αγρότες να θέτουν μεταξύ άλλων τα ζητήματα των κατώτατων εγγυημένων τιμών και της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο.

Αποδίδουν δε την κίνηση σε πρόθεση εντυπωσιασμού καθώς όταν συνέβη η εισβολή υπήρχαν κάμερες τηλεοπτικών σταθμών που κάλυπταν τις εργασίες του συνεδρίου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βορίδης προσκάλεσε τους διαμαρτυρόμενους και στην Αθήνα για να συζητήσουν εκτενέστερα τα ζητήματα που θέτουν
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]