ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Το Brexit δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα κονδύλια για την ελληνική γεωργία


Στη γραμμή του προηγούμενου Επιτρόπου Χόγκαν και ο νέος Επίτροπος Γεωργίας Wojciechowski για την Ελλάδα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027, καθώς σε ερώτηση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία είχε εκφράσει την ανησυχία των Ελλήνων αγροτών για την πλήρη εξίσωση της εξωτερικής σύγκλισης, απαντά πως «το κονδύλιο για τις άμεσες ενισχύσεις για την Ελλάδα θα υποστεί μικρή μείωση, μικρότερη του 4%».

Να σημειωθεί πως μία αλλαγή μοντέλου στον υπολογισμό της εξωτερικής σύγκλισης θα έπληττε τους Έλληνες αγρότες, καθώς σε περίπτωση εφαρμογής της πολλές μικρές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα θα καταστούν μη βιώσιμες και η γεωργική δραστηριότητα θα οδηγούνταν στην εγκατάλειψη με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική συνοχή. Με την απάντησή του ο νέος Επίτροπος Γεωργίας ταυτίζεται πλήρως με τον προκάτοχό του Φιλ Χόγκαν και τονίζει ότι βάσει της πρότασης της Επιτροπής για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027 το κονδύλιο για τις άμεσες ενισχύσεις για την Ελλάδα θα υποστεί μικρή μείωση, μικρότερη του 4%.

Αναλυτικά, η απάντηση του Επίτροπου Γεωργίας κ. Wojciechowski, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Οπως διευκρίνισε η Επιτροπή στην απάντησή της στην ερώτηση E-002481/2019, η πρόταση της Επιτροπής για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) 2021-2027 περιλαμβάνει τη συνέχιση της διαδικασίας σταδιακής σύγκλισης των επιπέδων των άμεσων ενισχύσεων ανά εκτάριο, σύμφωνα με την οποία για τα κράτη - μέλη των οποίων οι μέσες άμεσες ενισχύσεις είναι μικρότερες του 90% του μέσου επιπέδου της ΕΕ ανά εκτάριο, το χάσμα μεταξύ του μέσου επιπέδου τους και του 90% του μέσου επιπέδου της ΕΕ θα καλυφθεί κατά 50%. Όλα τα κράτη - μέλη συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της σύγκλισης, ώστε να αποφευχθούν δυσανάλογες συνέπειες σε μεμονωμένα κράτη - μέλη. Βάσει της παρούσας πρότασης, το κονδύλιο για τις άμεσες ενισχύσεις για την Ελλάδα θα υποστεί μικρή μείωση, μικρότερη του 4%. Η πρόταση για το ΠΔΠ για την περίοδο 2021-2027 βρίσκεται επί του παρόντος υπό συζήτηση στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ άλλων όσον αφορά στη σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων μεταξύ των κρατών - μελών».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μανώλης Κεφαλογιάννης: Το Brexit δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα κονδύλια για την ελληνική γεωργία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: