Δήμαρχος Αμυνταίου: O τουρισμός, τα θερμοκηπιακά πάρκα & το αρδευτικό θα δώσουν ανάπτυξη

Την ανάπτυξη αρδευτικών για την άρδευση 80 χιλ. στρεμμάτων, του ιατρικού τουρισμού με τα ιαματικά λουτρά και το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, την ε...


Την ανάπτυξη αρδευτικών για την άρδευση 80 χιλ. στρεμμάτων, του ιατρικού τουρισμού με τα ιαματικά λουτρά και το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, την επαναπόδοση των εκτάσεων από τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών πάρκων αλλά και ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Αμύνταιο ζήτησε από τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης.

Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος «μας ζητήθηκε ένα αναπτυξιακό σχέδιο γιατί πραγματικά τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη των περιοχών μετά την απολιγνιτοποίηση και εμείς καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις με πρώτο και κύριο την διασύνδεση της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με τον αγωγό που θα συνδέσει τη τηλεθέρμανση της Πτολεμαίδας από την μονάδα 5 που θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το 2028».

«Αν γίνει αυτό» τόνισε ακόμα «θα μπορούμε να μιλάμε για φθηνή θέρμανση καθώς τώρα με τη βιομάζα αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε κατά 30% τα τέλη της τηλεθέρμανσης επιβαρύνοντας τους καταναλωτές μη μπορώντας όμως να κάνουμε διαφορετικά αφού αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε τη βιομάζα από το εξωτερικό». 
 
Υπογράμμισε τέλος ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και το εθνικό ταμείο δίκαιης μετάβασης για αποδεσμευτούν τα χρήματα που υπάρχουν έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μελετών και έργων για μια δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]