Πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι ενστάσεις για τη νιτρορύπανση

Χωρίς πρόβλημα συνεχίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πιστώσεις σε όσους δικαιώνονται από τις ενστάσεις που αφορούν στο πρόγραμμα μείωσης της ν...

Χωρίς πρόβλημα συνεχίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πιστώσεις σε όσους δικαιώνονται από τις ενστάσεις που αφορούν στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης έτους 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει στείλει τις καταστάσεις των δικαιωθέντων κι ίσως σήμερα ή την Τρίτη δούνε το χρώμα του χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλία, υπήρξαν πολλές ενστάσεις, λόγω του ότι πολλοί παραγωγοί δεν είχαν προσκομίσει τις άδειες χρήσης νερού, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι. 
 
Πολλοί έσπευσαν τότε στους ΤΟΕΒ, οι ιθύνοντες των οποίων βρήκαν ευκαιρία να πιέσουν για να εισπράξουν τυχόν οφειλές για τα τέλη (άρδευσης, αποστραγγιστικά κ.λπ.), ώστε μετέπειτα να τους χορηγήσουν τη βεβαίωση, που απαιτείται για την άδεια χρήσης νερού. Σύμφωνα με τον «Αγρότυπο», «μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν κι όσοι αγρότες είχαν προχωρήσει σε ενοικίαση γης για να συμπληρώσουν τα στρέμματά τους και να τα εντάξουν στο πρόγραμμα, ειδικά στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει τα τέλη άρδευσης. 
 
Τότε το μπέρδεμα ήταν μεγαλύτερο, με τους ανθρώπους των ΤΟΕΒ, να ζητούν στοιχεία των ιδιοκτητών, ώστε να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μήπως και πληρωθούν, για να δώσουν ακολούθως τη βεβαίωση στον ενοικιαστή. 
 
Σύγχυση δημιουργήθηκε και με τους αγρότες που έχουν ιδιωτική υδροληψία, καθώς μπορεί να είχαν κάνει αίτηση για να λάβουν βεβαίωση (η οποία χρειάζεται για την άδεια χρήσης), αλλά αυτή να έγινε πριν από μια πενταετία και ακόμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην πρόλαβαν να την... εξετάσουν.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή «το υπόλοιπο 30% της καταβολής της νιτρορύπανσης δεν μπορεί να δοθεί πριν τις 30 Μαΐου. Αυτό γιατί με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς, πληρωμές για τα αγροπεριβαλλοντικά δίνονται δύο φορές το έτος: Μία μετά τις 30 Νοεμβρίου και μία μετά τις 30 Μαΐου».
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr 
eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]