ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γεωπονικές συμβουλές για την προστασία φιστικιάς & καρυδιάς


Για την κυριότερη ασθένεια των καρπών της καρυδιάς που είναι η βακτηρίωση και των φύλλων η ανθράκωση, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου, παρέχοντας τη συμβουλή «επειδή η υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία την περίοδο της άνοιξης ευνοεί τις πρωτογενείς μολύνσεις και των δύο ασθενειών, η προστασία της καλλιέργειας είναι απαραίτητη από την έναρξη της βλάστησης».

Για τη φιστικιά και την ασθένεια Βοτρυοσφαίρια, το Κέντρο αναφέρει ότι «η ασθένεια ευνοείται από υψηλές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας, γι’ αυτό όταν το καλοκαίρι έχουμε βροχές και αρκετό μόλυσμα, διαδίδεται ταχύτατα. 
Ωστόσο, η περίοδος από το φούσκωμα των οφθαλμών μέχρι την έναρξη της καρπόδεσης είναι πολύ ευνοϊκή για τις πρωτογενείς μολύνσεις, οι οποίες παραμένουν λανθάνουσες και τα συμπτώματα εκδηλώνονται αργότερα όταν αυξάνεται η θερμοκρασία. 
Εκτός από τη φιστικιά, το παθογόνο προσβάλλει και άλλα καρποφόρα, καλλωπιστικά και δασικά φυτά. Συνεπώς, το μόλυσμα μπορεί να προέλθει όχι μόνο από τις φιστικιές, αλλά και από άλλους ξενιστές». Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ και του Κέντρου.


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γεωπονικές συμβουλές για την προστασία φιστικιάς & καρυδιάς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: