ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων: Συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την βελτίωση των βοσκοτόπωνΣυνεχίζοντας την εξωστρεφή δραστηριότητά του και τη συνεργασία του με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ο Συνεταιρισμός και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Ευυδρίου στα Φάρσαλα, έβαλε ως στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των βοσκοτόπων της περιοχής, ζητώντας τη συνδρομή του δήμου και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας κλήθηκε στην περιοχή ο καθηγητής του Γ.Π.Α, λιβαδοπόνος κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, ο οποίος αφού περιηγήθηκε στους βοσκοτόπους της κοινότητας με στόχο την έρευνα και περισυλλογή πληροφοριών, εξήγησε στους κτηνοτρόφους τον τρόπο βελτίωσης των βοσκοτόπων αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι κτηνοτρόφοι. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ευυδρίου Νίκο Γούσιο «ο έγκριτος καθηγητής μάς εξήγησε πως μελετώντας σωστά το υπέδαφος θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένα σπόρια, τα οποία θα φυτευθούν μία φορά την πενταετία και τα θρεπτικά στοιχεία που θα προκύψουν για τη βοσκή θα είναι ποιοτικότερα και αποδοτικότερα». 
Επίσης η γεωπόνος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δρ. Δήμητρα Γάκη παρουσίασε το παράδειγμα εφαρμογής ενός αντίστοιχου σχεδίου βελτίωσης βοσκοτόπων στον γειτονικό Δήμο Σοφάδων. Για να τρέξει το πρόγραμμα απαιτείται το «πράσινο φως» από τον Δήμο Φαρσάλων, καθώς οι εκτάσεις είναι δημοτικές και εν συνεχεία να βρεθεί η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης. 
Να σημειωθεί πως ο τοπικός Συνεταιρισμός ήδη «τρέχει» πρότζεκτ με το Ίδρυμα «Νιάρχος» και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την παραγωγή και εμπορία -μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ- χαμομηλιού.


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων: Συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την βελτίωση των βοσκοτόπων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: