ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τέλη Μαρτίου οι μεταφυτεύσεις Βιομηχανικής ντομάτας στην Θεσσαλία


Ξεκίνησαν στη Θεσσαλία οι σπορές ντομάτας και περίπου στα τέλη Μάρτη θα ξεκινήσουν οι φυτεύσεις. Σύμφωνα με τον διαχειριστή της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Ντομάτας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Παναγιώτη Καλογιάννη, η ομάδα φέτος θα αυξήσει τα στρέμματά της. 
 
«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 2.000 στρέμματα. Φέτος φαίνεται ότι θα φτάσουμε τα 3.000 στρέμματα», σημείωσε στην «ΥΧ». 
 
Ο ίδιος αποδίδει την πρόθεση των καλλιεργητών αφενός στις χαμηλές περσινές τιμές του βαμβακιού, αφετέρου στο θέμα του νερού, καθώς, όπως εξήγησε, «εδώ το νερό μειώνεται πολύ στο τέλος Ιουλίου. Φέτος, που δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, ποτίζουμε ήδη τα σιτηρά, που σημαίνει ότι θα μείνουμε νωρίς από νερό και το βαμβάκι είναι υδρόφιλο, ενώ σε μια πρώιμη ντομάτα, 25 Ιουλίου σταματάμε το νερό». 
 
Φέτος, η ομάδα παραγωγών, που προσδοκά σε μεγαλύτερες από τις περσινές αποδόσεις των 10 τόνων/στρέμμα, έχει υπογράψει ήδη συμβόλαια με Νομικό και Damavand και τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει και με τον Λεβεντάκη. Σε ό,τι αφορά στο ΘΕΣΤΟ «κατά 1.500 στρέμματα περίπου θα αυξηθούν τα στρέμματα του ΘΕΣΤΟ και θα φτάσουν περίπου στα 16.500 φέτος», σύμφωνα με τον Γιώργο Δρόσο, μέλος της διοίκησης του συνεταιρισμού. 
 
Οι συμβάσεις, διαμορφώνουν τη μέση τιμή παραγωγού στα 87 ευρώ/τόνο, υπολογίζοντας ότι η παραγωγή θα κατανεμηθεί ισόποσα μεταξύ αποφλοιωμένης και πελτέ. Ο συνεταιρισμός δίνει έμφαση στις πρώιμες ποικιλίες και εφαρμόζει συστήματα ευφυούς γεωργίας.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τέλη Μαρτίου οι μεταφυτεύσεις Βιομηχανικής ντομάτας στην Θεσσαλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: