ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑΚΚΕΛ: Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου


Στον πρωθυπουργό Διαμαρτύρεται το ΑΚΚΕΛ για τον Βορίδη και μεταφέρει αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποίηση στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του αγροτικού κτηνοτροφικού κόμματος Ελλάδας ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης διαμαρτύρται για την πεισματική άρνηση του κύριου Βορίδη να στηρίξει με οποίο τρόπο τον πρωτογενή τομέα της χώρας, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα κράτη του πλανήτη που στηρίζουν με κάθε τρόπο την παραγωγή τροφίμων. 
Ο κύριος Τσιομπανίδης τονίζει πως ο ΟΗΕ εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη επισιτιστικής κρίσης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, γεγονός που καθιστά αναγκαιότητα τώρα παρά ποτέ την στήριξη του Πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ μεταφέρει στον πρωθυπουργό τις προτάσεις του κόμματος για την άμεση τόνωση αγροτών και κτηνοτρόφων.
Η επιστολή Τσιομπανίδη στον πρωθυπουργό;

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
primeminister@primeminister.gr
ΚΟΙΝ.: Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ Μάκη Βορίδη
minister-mailbox@hq.minagric.gr

ΘΕΜΑ: Η ανεξήγητη και καταστροφική στάση του ΥΠΑΑΤ Βορίδη για τις αποζημιώσεις στον Πρωτογενή Τομέα λόγω κορονοϊού

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) παρακολουθεί εξοργισμένο τον τελευταίο καιρό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης(!) και Τροφίμων(!) κ. Μάκη Βορίδη να κινείται με τρόπους που υπονομεύουν (αν όχι καταστρέφουν) τους τομείς ευθύνης του, δηλαδή τους αγροτοκτηνοτρόφους και την παραγωγή τροφίμων. 
Διαρκώς κινείται αντίθετα με τα συμφέροντα των αγροτοκτηνοτρόφων και τώρα με την κρίση του κορονοϊού φαίνεται ότι δίνει το τελειωτικό χτύπημα, αρνούμενος τα στοιχειώδη. 

Ζητούμε για τους κτηνοτρόφους ένταξη στο βοήθημα των 800€ και στα ευνοϊκά μέτρα - παύση πληρωμών, deminimis 30€ ανά πρόβατο ως αποζημίωση για τα αδιάθετα αρνιά, Πληρωμή εξισωτικών αποζημιώσεων 2013-2014-2015 από τα 350 εκατομμύρια που επιστράφηκαν από επιβεβλημένο πρόστιμο της ΕΕ και μας επιστράφηκαν μετά από δικαστική απόφαση. 
Αυτά είναι στην ουσία χρήματα των κτηνοτρόφων που είχαν χαθεί από τις τεχνικές λύσεις βοσκότοπων έως και σήμερα. Επίσης, αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων προς τους κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ και αίτημα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης. 

Για τους παραγωγούς κηπευτικών deminimis και αποζημίωση άμεσα όλης της παραγωγής που πετάγεται λόγω κλειστών λαϊκών, κλειστών καταστημάτων εστίασης και ξενοδοχείων και μείωση εξαγωγών. 

Τέλος ένταξη όλων των κλάδων του Πρωτογενούς τομέα στα 800€ και παύση πληρωμών τουλάχιστον 6 μηνών. 

Τα ανωτέρω έχουν κρίσιμη σημασία σήμερα για διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας διότι μετά από την κρίση του κορονοϊού, η Επόμενη Ημέρα θα θέσει θέμα διατροφικής αυτάρκειας για όλες τις χώρες. Το 1981 καλύπταμε όλες τις διατροφικές ανάγκες μας και εξάγαμε το 17% των προϊόντων της παραγωγής μας. Σήμερα με δυσκολία καλύπτουμε το 30% και αν το καλύπτουμε και αυτό. 
Ζητούμε την δική σας παρέμβαση για να στηριχθεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας και ο τομέας των τροφίμων για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες της Ελλάδας όχι μόνο στην περίοδο μετά από τον κορονοϊό, που μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι περίοδος μάχης για επιβίωση άλλα να αποτελέσει και μόνιμη κατάσταση.

Περιμένουμε άμεσες λύσεις για όλα αυτά.


Με τιμή,
Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΑΚΚΕΛ: Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:56 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: