ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κορονοϊός: Ζητά μέτρα επιβίωσης ο κλάδος ένδυσης & κλωστοϋφαντουργίας


Φορείς καλούν την κυβέρνση να αναστείλει την λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου με εξαίρεση τις εταιρείες που παράγουν αναλώσιμα είδη για νοσοκομεία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των κλάδων ένδυσης, κλωστοϋφαντουργίας και υπόδησης, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του κορονοϊού, ζητούν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων.

Οι σύνδεσμοι Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) και Ελληνικών Επιχειρήσεων Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων και Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ), με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, υπογραμμίζουν ότι «έχει σχεδόν μηδενιστεί η ζήτηση τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις βασικές ευρωπαϊκές που αποτελούν τους κύριους πελάτες της ελληνικής παραγωγής».

Τονίζουν, δε, ότι με την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από σήμερα, οι παραγωγικές επιχειρήσεις των προαναφερόμενων κλάδων έχουν περιορίσει τη δραστηριότητά τους, τόσο για λόγους οικονομικούς όσο και για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.

Στις προτάσεις που κατέθεσαν με την επιστολή τους, οι παραπάνω φορείς, μεταξύ άλλων, ζητούν: με κυβερνητική απόφαση να σταματήσουν τη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις των κλάδων (με εξαίρεση τις εταιρείες που παράγουν αναλώσιμα είδη για νοσοκομεία), πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, των ασφαλιστικών οργανισμών και των τραπεζών και κάλυψη του εισοδήματος των απασχολουμένων για το συγκεκριμένο διάστημα, που θα αναλάβει το δημόσιο με σχετικές του αποφάσεις.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Κορονοϊός: Ζητά μέτρα επιβίωσης ο κλάδος ένδυσης & κλωστοϋφαντουργίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: