ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κορωνοϊός: Προσοχή στα σκουπίδια -Απαγορεύσεις για εργαζόμενους καθαριότητας, άτομα σε καραντίνα


Μεγάλη προσοχή στο «τι πετούν οι πολίτες στους μπλε κάδους, τα σπιτάκια αλλά και τους μικρούς κάδους της ανακύκλωσης», ζητά με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Νίκος Χιωτάκης. Παράλληλα ο κ. Χιωτάκης ζητά να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τα απορρίμματα σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα αλλά και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και ειδικά σε εκείνους που απασχολούνται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), όπου γίνεται χειροδιαλογή, τονίζοντας ότι «απαγορεύεται να εργάζονται χωρίς γάντια και φόρμα εργασίας και την απαραίτητα μάσκα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ στη δήλωσή του τονίζει ότι:

-«Τα γάντια και η μάσκα μιας χρήσης σε καμία περίπτωση να μην τα πετάμε στους μπλε κάδους, τα σπιτάκια και τους μικρούς κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται σε σταθμούς, αεροδρόμια και δημόσιες υπηρεσίες. Κι αυτό γιατί στα συγκεκριμένα συστήματα ανακύκλωσης γίνεται χειροδιαλογή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους αλλά και κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού»

-«Όσοι πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα απορρίμματά. Τα πετούν σε ξεχωριστή κατά προτίμηση χοντρή πλαστική σακούλα, την οποία καθαρίζουν προσεκτικά εξωτερικά και στη συνέχεια την σφραγίζουν και ο άνθρωπος που τους φροντίζει, την πετά με γάντια στους πράσινους κάδους, όπου ρίχνονται τα σύμμεικτα απορρίμματα».

-«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και ειδικά εκείνοι που απασχολούνται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και κάνουν χειροδιαλογή απαγορεύεται να εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), δηλαδή, γάντια και φόρμα εργασίας και την απαραίτητα μάσκα».


O Πρόεδρος του ΕΟΝ κ. Νίκος Χιωτάκης

Να σημειωθεί ότι ήδη ο ΕΟΑΝ σε μήνυμά του τονίζει:

Ενημέρωση και έκκληση προς τους πολίτες για το πως χειριζόμαστε τα χρησιμοποιημένα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσεως για να μη γίνουν εστία διάδοσης του κορωνοιού

Ό,τι χρησιμοποιούμε για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοιού covid19, γάντια και μάσκες μίας χρήσεως, τα πετάμε ΜΟΝΟ στον κάδο και στα καλαθάκια σύμμεικτων απορριμμάτων!

ΟΧΙ στον μπλε κάδο! ΟΧΙ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια! ΟΧΙ στους μικρους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικών, κλπ

Τα γάντια και οι μάσκες μίας χρήσεως ΔΕΝ ανακυκλώνονται!

Προσέχουμε την υγεία μας!

Μένουμε σπίτι!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

#μένουμε_σπίτι #μένουμεσπίτι #eoan #κορονοιος #κορωνοιος

Ενώ χθες και το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε οδηγίες υπό τον τίτλο: «Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό» 
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κορωνοϊός: Προσοχή στα σκουπίδια -Απαγορεύσεις για εργαζόμενους καθαριότητας, άτομα σε καραντίνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: