ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος στον ΕΛΓΑ


Ο Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ :Πληρώστε αποζημιώσεις αγροτών και κρατήστε τις ασφαλιστικές εισφορές.

Καθολικό παραμένει και σήμερα το αίτημα των αγροτών να αλλάξει το σχετικό άρθρο του κανονισμού του ΕΛΓΑ για συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις. Δεκάδες τα αιτήματα που δέχεται καθημερινά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωπόνος ΤΕ  ,Θοδωρής Βασιλόπουλος από αγρότες- παραγωγούς από διάφορα αγροτικά διαμερίσματα της Δυτικής Ελλάδας προκειμένου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επανεξετάσει το ζήτημα( δεν πέρασε τελικά η τροπολογία στο τελευταίο νομοσχέδιο στις αρχές Μαρτίου που αφορούσε τους συνεταιρισμούς) ώστε να δικαιωθούν πληγέντες αγρότες. 
 
Ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας με την πανδημία απαιτούνται ριζικές τομές και αποφάσεις όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης: 
 
« Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας απαιτούν τολμηρές πλέον μεταρρυθμίσεις, όπως η επίσπευση των διαδικασιών αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ και ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις, προκειμένου να υπάρξει πράγματι αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα. Δίνουμε ξανά φωνή στο πάγιο αίτημα των αγροτών για συμψηφισμό των ασφαλιστικών οφειλών με τις αποζημιώσεις, προκειμένου να μη βρίσκονται υπό το αδιέξοδο που διαχρονικά βιώνουν οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας μας »

Αναμένονται αποζημιώσεις ύψους 22 εκατ. ευρώ

Την Τετάρτη 1η Απριλίου (εκτός απροόπτου) έχει προγραμματιστεί η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για ζημιές του 2019 συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα έγινε η δέσμευση της σχετικής πίστωσης από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ για το έτος 2020, με ανάρτηση της απόφασης του προέδρου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, στη «Διαύγεια». 
 
Την πληρωμή εντός της εβδομάδας προανήγγειλε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το Σάββατο σε πρωινή εκπομπή του ANT1.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος στον ΕΛΓΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: